Dinosaurerne genopstår i Aalborg Zoo

REKLAME | AALBORG ZOO

Annonce – Fortællinger om liv og død, blomsternes opståen og planteædende kæmper er omdrejningspunktet i Aalborg Zoos helt nye dinosaurudstilling, som gæsterne nu kan glæde sig til at opleve

I Aalborg Zoo har man arbejdet hele vinteren med en stor, nydesignet udstilling med 20 imponerende dinosaurer i naturlig størrelse. Udstillingen er en tidsrejse fra nutidens fossiludgravninger tilbage til jura- og kridttiden og rummer både fortællinger om nyt frodigt liv, der opstår, nådesløse kampe på liv og død og en altødelæggende destruktion.

Udstillingen begynder i en nutidig udgravning. En lokal virksomhed har sat en rendegraver til rådighed, der er udgravet et T-rex fossil direkte ud af kridtlaget under os. Her i Aalborg ligger kridtlaget jo helt tæt på overfladen, så vi er med det samme i direkte kontakt med Kridttiden for 150 millioner år siden, siger oplevelsesdesigner og eventarrangør, Lars Jeppesen, der står bag udstillingens design.

Magisk realisme

I modsætning til de fleste andre dinosaurudstillinger, hvor man går fra dyr til dyr og kigger, kan man i Aalborg Zoo gå rundt om dyrene og endda gå under de største, så gæsterne kan opleve dem fra alle vinkler og få fantasien sat i gang. Skiftende scenografier omkring dyrene inviterer publikum til at skabe deres egen historie.

– Vi har arbejdet ud fra et princip, vi kalder ”magisk realisme” og bygget udstillingen op som i en række scener i en teaterforestilling, hvor hver scene har forskelligt udtryk og stemning. I en af de store scener centralt i udstillingen har vi en planteæder, der er under angreb fra en flok rovdinosaurer. Her kan publikum gå helt ind mellem dyrene og få fornemmelsen af at stå midt i den blodige kamp, forklarer Lars Jeppesen.

I dinosaurudstillingen kan man blandt andet opleve den kæmpestore planteædende Brontosaurus på hele 22 meter, som levede for 100-150 millioner år siden, hvor verdens første blomstrende planter og græsser opstod. Den gigantiske planteæder kan således opleves på en smuk blomstereng i et idyllisk og frodigt landskab sammen med andre fredelige planteædere.

Derudover er den mest kendte og populære dinosaur af dem alle, Tyrannusaurus Rex, også en del af udstillingen, og den indgyder gæsterne lige dele fryd og forfærdelse, når de står helt tæt på den livsfarlige og brutale kæmpe.

Mød isbjørneungerne Inuk og Imaq

Det er ikke kun dinosaurudstillingen, som gæster kan se frem til at opleve i årets sæson. I december 2019 kom de to isbjørneunger, Inuk (grønlandsk for menneske) og Imaq (hav på grønlandsk), nemlig til verden og de er klar til at hilse på gæsterne.

Derudover har Aalborg Zoo flere steder i haven forbedret udsigtsmulighederne ved at lade publikum komme endnu tættere på dyrene. Blandt andet er det nu muligt at træde ud på en gangbro, som fører gæsterne ud på savannen, hvor bl.a. giraffer, zebraer og antiloper går, og slutter i den afrikanske landsby.

Følg med på www.aalborgzoo.dk 
og på facebook for at holde dig opdateret på seneste nyt i Aalborg Zoo