Jammerbugten

Reklame | VisitJammerbugt

Blokhus – Slettestrand – Svinkløv – Thorupstrand

Annonce – I Jammerbugten kan du opleve en skøn forening af badebyer, moderne forlystelser, aktiv ferie i enestående natur, strandliv, hyggelige restauranter, autentisk kystkultur og familievenlige sommeraktiviteter. Stedet er et dejligt ferieområde, som er den perfekte ramme om en ferie for to, hvor naturen, kulturen og unikke smagsoplevelser er det helt centrale eller en hyggelig familieferie, hvor der også er masser af spændende oplevelser i børnehøjde

Feriebyen Blokhus, det naturskønne Slettestrand og Svinkløv samt det maritime kulturmiljø i Thorupstrand kendetegner det meste af ferielivet i Jammerbugten, men udover det smukke Vesterhav kan du også opleve den blide Limfjord med de hyggelige havnebyer i Gjøl og Attrup.

Ferie er familiens tid

Sommerferien er ofte tidspunktet på året, hvor familien bruger ekstra tid på at være sammen, slappe af og nyde nogle dejlige ferieoplevelser. I Jammerbugten er der en række steder, som er særligt velegnede til jer, der skal opleve ferielandet sammen med børnene.

Autencitet, natur og badebystemning for to

Badebyen Blokhus er en perfekt ramme om den hyggelige ferie for to, hvor du kan opleve den helt fantastiske hvide sandstrand, den gamle stemningsfyldte historiske bydel med bindingsværkshuse og stråtage, shoppe og spise på en af de mange hyggelige restauranter i feriebyen.

Byen rummer en række spændende attraktioner og en oplevelsestur til byen kan med fordel kombineres med besøg hos en af dem og sluttes af med en smuk solnedgang fra toppen af klitterne.

Snyd heller ikke dig selv for at opleve det smukke Slettestrand- Svinkløv og Thorupstrand, hvor enestående natur, maritim kystkultur og badehoteller kan opleves i en skøn forening. Fosdalen og Svinkløv er udpeget i Danmarks naturkanon, som værende blandt de 15 smukkeste steder i Danmark. Naturen er enestående, og der er helt unikke muligheder at opleve den på.

10 GODE FAMILIEOPLEVELSER

 1. Oplev rutsjebanenyheden Saven i Fårup Sommerland
 2. Book en 2 timers sejltur med en af de velkendte blå fiskekuttere i Thorupstrand. Oplev at blive trukket ud med spillet og se fuglefjeldet Bulbjerg fra kystsiden – hver dag i perioden 29. juni – 7. august.
 3. Nyd en picnic-tur, hent snobrødsdej ved det lokale Hune Bageri og bag dem over bålet eller i naturbageovnen i Gateway Blokhus
 4. Se de imponerende sandskulpturer under temaet Eventyrlige filmfigurer i Skulpturparken Blokhus
 5. Oplev de mange søde klappedyr, vær med til fodring eller ponyridning hos Hjortdal Dyrefarm – ca 350 dyr – 50 forskellige racer såsom vaske- og næsebjørne, kænguruer, diverse egern, fugle og polarræve.
 6. Lej en cykel eller medbring din egen og nyd en smuk cykeltur på stranden eller bliv rørt på et af mountainbikesporene i Blokhus eller Svinkløv. Book en guidet tur med de professionelle mtb-ryttere hos Feriecenter Slettestrand.
 7. Gratis oplevelser. Leg med familien på en af de 5 gode skovlegepladser, som du finder i Blokhus, Slettestrand, Tranum, V. Thorup og ved Birkelse.
 8. Tag den dyst i fodboldgolf, hvor Jammerbugten har 3 velanlagte 18 hullers fod- boldgolfbaner, som ligger i Tranum, Nørhalne og Løkken
 9. Kanotur på Ryå – Parker bilen på pladsen overfor Aabybro Mejeri, snup en Ryå is med på vejen og lej på forhånd kanoerne hos FDFkano.dk
 10. Oplev den smukke natur i Svinkløv eller Blokhus fra hesteryg. Lej islandske heste og tag med på en guidet tur hos Svinkløv Turridning eller Blokhus Ridecenter.

Find nærmere detaljer på www.visitjammerbugten.dk/ferie-med-boern

10 GODE FERIETIP FOR 2

 1. Anne Just ́s – Haven i Hune. 7.400 m2 fortryllende havearkitektonisk oplevelseshave anlagt i smukke farvetematiske mindre temahaver sammen med galleri, havehotel og kaffehus.
 2. Museum for Papirkunst. Kunst i international klasse udført med papir og saks udstillet sammen med øvrige internationale kunstnere. Slut besøget af i den spændende butik med designervarer eller i stedets café.
 3. Oplev de imponerende sandskulpturer under temaet eventyrlige filmfigurer samt kunstværker indenfor træ og beton eller besøg kunstbutik, markedsarkade og orangeri i den 20.000 m2 store oplevelsespark: Skulpturparken Blokhus.
 4. Oplev den ældste bydel i Blokhus med Strandingsgården, der tidligere var centrum for skudehandlen. Nyd et måltid og den unikke, stemningsfulde atmosfære på den historiske Restaurant Futten eller lad dig forføre af en gastronomisk oplevelse i Restaurant Blå på Strandhotellet, hvor maden har rødder i den gamle badehotelshistorie.
 5. Oplev noget af Danmarks naturkanon – Prøv Nordsøstien i Svinkløv eller vandreruten i Fosdalen. Nyd udsigten og picnickurven på Svinklovene og se om du kan kende stedet, hvor scener fra TV-serien Badeho- tellet er optaget. Afslut turen med kaffe og udsigt på det legendariske Svinkløv Badehotel.
 6. Shoppetur hos Kalstrup Livsstilshus i Blokhus. Stort shoppingcenter centralt på Torvet med anerkendte mærkevarer indenfor tøj, delikatesser og boliginteriør
 7. Få en bid af historien, kunst i topklasse og en smagfuld frokost sammen med unik udsigt over Jammerbugten fra Hotel Nor Badehotellet. En tidligere rigmandsvilla fra 1918 beliggende på toppen af Lien skrænten i Slettestrand. Kombiner med besøg på Kunstcenter Lien, der rummer et stort udvalg af danske og udenlandske Cobra-malere.
 8. Se havbådene på havbådeværftet i Slettestrand eller oplev autentisk kystkultur med havbådene i Thorupstrand. Sejl med kutter fra stranden på unik 5 timers fisketur eller 2 timers oplevelsestur til Fuglefjeldet Bulbjerg og slut besøget af med fiskefrikadelle hos Thorupstrand Fiskehus eller røgvarer fra Thorupstrand Røgeri.
 9. Tag med bag om kulissen og få historien om det lille privatejede Åbybro Mejeri, som producerer den prisvindende og anerkendte danske flødeis Ryå Is. Guidet rundvisning (naturligvis incl. smagsprøve) hver tirsdag kl. 14.00 i ugerne 27-32 samt uge 42.
 10. Besøg havnebyen Gjøl. Oplev stemningen på havnen og besøg den smukke kro med de takkede gavle. Kør en tur på dæmningen, bestig Gjøl Bjerg og se Fuglereservatet Ulvedybet. Kombiner turen med et besøg hos Troldemuseet, hvor du får leveret hele historien om den berømte kunstner Thomas Dam og Gjøl Trolden.

Find nærmere detaljer på www.visitjammerbugten.dk/ferie-for-2