Din tandteknikker nær Næstved: ”Vi er der, når dine tænder ikke er”

Annonce

Annonce – Mens de fleste ved, at jævnlige besøg hos tandlægen er afgørende for at holde tænderne hvide og fri for huller, er langt færre klar over, at sunde tænder også er vigtige for bl.a. at undgå forværring af kroniske livsstilssygdomme som diabetes og hjerte-kar-sygdomme. Op mod halvdelen af danskerne, kender ikke til den direkte sammenhæng mellem sunde tænder og et godt helbred.

Dine tænder heler ikke

Alle mennekser får to sæt tænder igennem livet, helt naturligt. Første par er mælketænderne, som vi alle havde da vi var børn. Det er meget forskelligt, hvornår et barn starter med at få tænder. F.eks. kan et barn få sin første tand, allerede når det er et par måneder, hvorimod andre først får deres første tan, når de er 12 måneder gamle. De fleste børn har normalt deres fulde sæt tænder, når de er 3 år.

Fra omkring 6-årsalderen begynder mælketænderne at blive løse og falde ud for at gøre plads til voksentænderne. Det er dog også helt almindeligt for et barn at tabe sin første tand et eller to år tidligere eller senere end de seks år. Piger taber normalt deres tænder tidligere end drenge. Kindtænderne falder dog først ud senere. Dette bliver så vores andet sæt tænder, som vi kommer til at have hele livet.

Betændelse i tænder

Betændelse i tænder og mund kan påvirke resten af kroppen og menes at kunne forværre betændelsessygdomme andre steder i kroppen. Betændelse i munden udgør en særlig risiko for mennesker, der har endsat modtandskraft. Almindelige baktierier i mundhulen kan blive farlige for mennesker med parodontitis, fordi baktierene føres med blodet rundt i kroppen. Dette gør Tandprotesehuset i Næstved klart!

Danskernes dårlige mundhygeine fører ofte til dårlige tænder og slemme betændelsestilstande. Det er paradoksalt, at så mange danskere ikke børster tænder to gange om dagen. Plak skal børstes væk dagligt. Sjusker vi med det, er der øget risici for at få både huller og tandkødsproblemer udtager tandteknikeren i Næstved. På den lange bane kan dårlig mundhygiejne have alvorlige sygdomskonsekvenser. Små kariesangreb kan over tid udvikle sig til store huller og måske endda kræve rodbehandling. Når det gælder tandkødssygdom vil det ofte også forværres, så betændelse der startede i det yderste væv breder sig til knoglen, hvor tandens rod er forankret. Man kan her være tvunget til at få fjernet tanden helt – Men man kan heldigvis få en tandprotese.

Tandproteser er redningen

Proteser anvendes til at erstatte manglende eller dårlige tænder i munden. Hvis du kun har mistet en enkelt eller få tænder, vil en delprotese være en god løsning. En delprotese kan dog også bruges, selvom du kun har ganske få tænder tilbage. Den sidder bedre fast end en helprotese og fylder mindre. Selv en enkelt tand kan gøre nytte. Når mange tror, at man lige så godt kan få trukket resten af sine tænder ud hos en klinisk tandtekniker, hvis man alligevel kun har nogle få tilbage, er det derfor helt forkert. Så inden du beslutter dig for at få trukket de sidste tænder ud, er det meget vigtigt, at tandlægen undersøger, om det vil være en fordel at bevare enkelte af dem, Og om den bedste løsning i lige præcis dit tilfælde vil være en delprotese eller en helprotese.

Tandprotesehuset har deres egen klinik hvor de fremstiller tandproteser i Næstved. Her er man i sikre hænder hos deres højt kvalificerede tandteknikere. De har efterhånden mange års erfaring med tandproteser og er uden tvivl stedet man skal gå til, hvis man ønsker et estetisk resultat, der varer mange år ud i fremtiden.