Danskernes fortrukne rynkebehandling er botox – Nu helt fordomfrit og kønsneutralt

Annonce

Annonce – Botox behandling er ikke kun den mest udbredte kosmetiske rynkebehandling i Danmark, men også i verden. Botox er en kosmetisk behandling, der er udviklet med udgangspunkt i at bevare et ung udseende og afslappe spændte muskler, oftest i ansigtet. Botox er nu meget udrebet både mellem mænd og kvinder, men hvad er det egentlig og hvordan skaber man sig den bedste og sikreste behandling?

Botox er nu socialt acceptabelt

Botox og fillers mod rynker og rander i ansigtet er populære som aldrig før. Udviklingen bliver bl.a. forklaret med, at det er blevet socialt acceptabelt at modtage de midlertidige behandlinger. De midlertidige behandlinger med botox og såkaldte fillers mod alt fra bekymringsrynkerne mellem øjenbrynene til furerne ved mundvigene. Ligestillingen har nu også ramt plastikkirurgernes verden. Her er det ikke længere kun kvinderne, der lægger sig på briksen for at få strammet op, hvilket resultere i et yngre udseende. Botox-behandlinger alene fra 2017 til 2018 steg med næsten 15% globalt, mens antallet af mandlige fedtsugninger steg med 5,49%.

Men hvad er Botox egentlig?

Botox behandling er den mest udbredte kosmetiske behandling i verden. Behandlingen er udviklet til midlertidigt at afslappe ansigtets muskler og reducere ansigtets linjer og rynker. Botulinum toksin blokerer frigivelse af signalstoffer mellem nerve og muskel, hvilket forårsager en afslapning af musklen. Præparatet forhindrer musklerne i at trække sig sammen, hvilket medfører, at den overliggende hud bliver glat. Botulinum toksin er oprenset fra bakterier og har siden 1985 været anvendt til behandling af øjenmuskler og siden 1989 været anvendt til kosmetiske behandlinger i ansigtet. Derudover anvendes Botox til en lang række lægelige formål, blandt andet til behandling af øget svedtendens i armhuler (hyperhidrose), hvilket vi også tilbyder. Stoffet anses i dag for yderst sikkert.

Under behandlingen sprøjtes små mængder ind under huden i musklen på udvalgte steder med en tynd kanyle. Efter behandlingen skal man undgå at berøre det behandlede område de næste par timer. Efter behandling med botox i ansigtet bør man ikke lægge sig ned de første par timer, da man ellers risikerer forskydning af det indsprøjtede middel og dermed risiko for uønskede virkninger. Virkningen på de behandlede muskler indtræder efter nogle døgn og forsvinder efter 3-6 måneder. Behandlingen kan gentages med måneders mellemrum, når de uønskede rynker dukker frem igen.

Sikrer dig den bedste kvalitet

Dansk Selskab for Kosmetisk Plastikkirurgi er et selskab for erfarne, danske speciallæger i plastikkirurgi, som har praktiseret kosmetisk/æstetisk kirurgi i en årrække og har forpligtet sig til at holde deres faglige viden ajour gennem fagkurser, møder og kongresser i Danmark og udlandet. Selskabet er oprettet for at sikre sig et godt og sundt forhold til platikkirurgi over hel landet. Her kan man få den nyeste og bedste information inden for områder, både som forbruger og som behandler.

Botox mod rynker kan have få bivirkninger ligesom ved indsprøjtning eller indtagelse af for eksempel medicin, da det som meget andet er kemisk fremstillet. De hyppigste bivirkninger er relateret til den lokale indsprøjtning med rødme og hævelse i det behandlede område. Enkelte kan ved behandling af den øvre del af ansigtet udvikle hovedpine 1-2 dage efter behandlingen. I sjældne tilfælde kan der efter behandlingen optræde sænkning af enten det øvre eller nedre øjenlåg eller lammelser i den nedre del af ansigtet i form af hængende mundvig. Disse gener svinder spontant indenfor 2-4 uger.