Anmeldelse: Den grå side er virkelig den sjove side

Tekst Betine Brix | Foto Per Lange

De frække historier fra Ugens Rapport har enorm succes igennem Søren Rasteds podcast, Den Grå Side, der i øjeblikket tager rundt omkring på scenerne i Danmark. Denne Boomer Humor Tour er 7. gang Rasted er rundt i hele kongeriget.

Den grå sides livekoncept er, ligesom den populære podcast-serie af samme navn, oplæsning af gamle erotiske noveller, eller indlæg om man vil, fra nogle af de gamle Ugens Rapport-blade. Ugens Rapport kan jeg huske helt tilbage fra min barndom i 1970’erne. Fy føj, hvor vi syntes, at det var det mest ulækre og sjofle blad man kunne finde. Dengang fandtes porno faktisk også i børnehøjde, som Linje 3 så fint fortæller i et af deres shows. Efter min mening var det måske også en tand for tilgængeligt for børn og unge dengang – men det er en anden historie.

På scenen i Aalborg lagde værten Søren Rasted ud med en opvarmning i form af en fællessang. Sangen gik på melodien ”Jeg plukker fløjlsgræs” og I får her lidt af sangen:

Velkommen piger – velkommen drenge
LGBT plus – og intet køn
Vi favner alle – og glemmer ingen
Men Gud må bede – sin sidste bøn

For det bliver klamt, sygt – og under lavmål
Liderligt dumt – og lidt psykisk hårdt
Men spænd nu selen – lad dig forføre
Af boomer humor – fra fars Rapport

+ 4 vers mere i samme stil.

Så er man jo ligesom i gang!

Efterfølgende blev aftenens gæster, eller panel om man vil, præsenteret. Alle tre gæster er kendte standup’ere, nemlig Tobias Dybvad, Lars Hjortshøj og Christian Geo Heltboe, bedst kendt som Geo.

Tobias Dybvad og Lars Hjortshøj har allerede været med som gæster tidligere, men Geo, som er opvokset i Aalborgforstaden Gug var debutant.

Geo skulle lægge ud og fik til opgave at læse højt for salen – der blev kommenteret godt undervejs fra både Tobias og Lars, hvilket gjorde fortællingen ret morsom i stedet for sjofel – hele salen morede sig over de undrende kommentarer på hvor vidt de forskellige sjofle scener kunne være sande eller opdigtede. Tobias skulle på som oplæser nr. 2 og det var et indlæg omkring ”Grimme kællinger”. Søren Rasted beklagede på forhånd omkring den bodyshaming, der ville finde sted i oplæsningen. Her spillede Lars Hjortshøj en dejlig dame, mens Geo vandrede stolt rundt på scenen med en dildo hængende i buksen.

Komik på højeste plan

Anden halvleg startede med Lars Hjortshøjs oplæsning, der omhandlede en mands manglende potens og hvordan et besøg af en blikkenslager kunne sætte gang i sexlivet. Til fortællingen fremførte Tobias Dybvad og Geo et udmærket skuespil. Flere gange kom jeg til at tænke på det gamle DR1 koncept ”Hatten rundt” fra 1997. Det var improvisationsteater med komik på højeste plan.

Endelig kom vi til aftenens special guest og det var ingen ringere end TV-vært, skuespiller og filminstruktør Jarl Friis-Mikkelsen. Jarl er en gennemmorsom gut på 72 år, der fra start var ”på”. Han fortalte kort om filmen ”Op på fars hat” og rollen som Carlo – vi husker vel alle ”Yes, det er far” og sætningen ”Cut, Elly”. Hans stemme som Carlo er virkelig morsom, og da han halvvejs gennem sin oplæsning blev bedt om at læse det sidste af fortællingen op med Carlos stemme gik salen amok og der blev virkelig hulket af grin. Det var absolut aftenens højdepunkt.

Det var første gang jeg skulle opleve ”Den grå side” live og jeg var opsat på at få en aften, hvor jeg skulle sidde og være rød i hovedet af flovhed over sjofel snak. Men så galt var det slet slet ikke. I forhold til hvad tidens standup’ere byder på af fortællinger og “beskidte” ord var det her intet.

Det her koncept er virkelig sjovt og specielt fordi det for det mest var nogle virkelig gamle historier, der blev læst op. Sproget var anderledes i 70’erne og 80’erne og det syntes publikum var temmelig morsomt.

BOOMER HUMOR TOUR 2024

Aalborg Kongres og Kultur Center, fredag 12. april kl. 20.00

Vært: Søren Rasted

Aftenens gæster: Lars Hjortshøj, Geo og Tobias Dybvad

Special guest: Jarl Friis Mikkelsen (+ Carlo fra filmen ”Op på fars hat” fra 1985)