Slut med spild i Aalborg: Tag på madspildsskole i efterårsferien

I efterårsferien slår Too Good To Go, Arla og Arla Fonden dørene op til ’Madspildsskolen’, der skal give familier redskaber og inspiration til at bruge alt i køleskabet for at undgå madspild. Madspildsskolen finder sted på Skipper Clement Skole i Aalborg og bliver afholdt i samarbejde med føtex Slotsgade.

Så er det med at slibe kokkekniven, smøge skåneærmerne op og støve persillehakkeren af, for når iPad’en skal slukkes og børnene aktiveres i efterårsferien, står der madspild på menuen.

814.000 tons mad ryger hvert år i skraldespande og containere herhjemme. Heraf bliver 247.000 tons kasseret i de danske husholdninger. Det viser Miljøstyrelsens kortlægning af Danmarks madspild, der blev offentliggjort i juni.

Derfor er Too Good To Go, Arla og Arla Fonden gået sammen om at etablere en madspildsskole, der skal lære danske familier at lave måltider med ‘alt godt fra køleskabet’, så intet går til spilde.

Madspildsskolen fik premiere i København sidste år, og i år har føtex sluttet sig til som samarbejdspartner, hvilket har gjort det muligt at udvide konceptet til fem danske byer – herunder Aalborg.

“Ni ud af 10 danskere vil gerne blive bedre til at undgå madspild, men de savner inspiration og idéer til, hvordan de skal gribe det an i praksis. Madspildsskolen viste sig sidste år at være en både hyggelig, lærerig og meget populær efterårsaktivitet, som gav familierne nye brugbare erfaringer og konkrete tips og tricks til at undgå madspild. Derfor har vi i år, med hjælp fra føtex, udvidet aktiviteterne, så endnu flere familier får mulighed for at være med,” siger Sanne Vinther, direktør i Arla Fonden.

På Madspildsskolen vil undervisere fra Too Good To Go og Arla Fonden fylde familiernes værktøjskasser med konkrete metoder til at undgå madspild.

“Vi har lavet undersøgelser, der viser, at især børnefamilierne er udfordrede på madspildsfronten. De er motiverede for at gøre en indsats, men er udfordrede i en travl hverdag. Derfor har Madspildsskolen stort fokus på at gøre det både nemt, tidsbesparende og økonomisk fordelagtigt at lave mad af de rester og råvarer, man allerede har på lager. Det handler blandt andet om at løsrive sig fra opskrifterne og være kreativ – og det kræver faktisk ikke meget andet end et basalt kendskab til grundsmage og lidt træning. Og det får de hos os,” fortæller landechef hos Too Good To Go, Heidi Boye.

Råvarerne til madspildsskolen bliver leveret af føtex Slotsgade. Derudover forærer føtex hver familie en ‘Madspildskasse’, som de får til opgave at anvende i undervisningen – og som de efterfølgende får med hjem.

”Jeg tror, vi alle kender oplevelsen af at kigge ind i køleskabet og komme i tvivl om, hvordan vi får resterne fra i går, den sidste stump spidskål og den resterende slat fløde til at spille sammen. I føtex vil vi rigtig gerne hjælpe til ny inspiration og lidt træning i efterårsferien, så intet går til spilde hjemme i køkkenet fremover, siger Thomas Nøhr Andersen, der er varehuschef i føtex Slotsgade i Aalborg.

Madspildskassen indeholder alle grundsmagene i form af soya, æbleeddike, honning, salt og olivenolie samt en samling af 10 essentielle smagsgivere og krydderier. I køkkenet bliver kassen et værktøj til at justere smagen af maden – især i den sidste fase af madlavningen, hvor måltidet skal løftes fra godt til genialt.

Hvor og hvornår?

Madspildsskolen bliver afholdt i efterårsferien i uge 42 på Skipper Clement Skolen, Gammel Kærvej 30, 9000 Aalborg.

Læs mere om Madspildsskolen på madspildsskolen.dk . Her kan du også melde din familie til og dermed få fingre i den eksklusive ”Madspildskasse” fra føtex.

Du kan også henvende dig i føtex Slotsgade i Aalborg for yderligere info.

 

For yderligere information:

Tanja Møller Andersen, pressechef for Too Good To Go, tlf. 81 77 37 18, presse@toogoodtogo.dk

Sanne Vinther, direktør for Arla Fonden, tlf. 40 33 23 33, sanne.vinther@arlafonden.dk

Thomas Nøhr Andersen, varehuschef føtex Slotsgade, 61 20 72 96, thomas.noehr.andersen@foetex.dk