Blog: GUIDE: SÅDAN BLIVER JULEN U-TRÆLS

TEKST OG FOTO CECILIE VESTERGAARD WENNERLIN

Åh, der er alt på spil i den juletid. Måske elsker man julen med alt, den er. Måske føler man sig klemt i en masse ”plejer”. Måske har man mest lyst til at flygte til en sydhavsø. Eller måske er man bare dér, hvor man kan nyde det hele på sin egen måde.

Og så er der jer forældre. Som står med forventningsfulde børn, der siden omkring 3. december ikke bare har været forventningsfulde, men faktisk er kammet over af voldsom spænding. En spænding, der snildt kan blive til en utålmodighed på størrelse med Gudenåen.

Kære I forældre….

…Der er blevet spurgt 57 gange dagligt de sidste 22 dage (det giver 1254 gange i alt), hvornår det er juleaften.

…Der, lige midt i våde flyverdragter, sand i vinterstøvlerne og en eller anden, der har pruttet, har måttet tage diskussioner om hvorfor juleslik ikke er aftensmad.

…Der har haft Tinka-kort tæt inde på livet.

…Der har forsøgt at få jeres børn til at se søde ud på julekort-billeder ved at bestikke dem med en smertelig bevidsthed om, at der vil være sukkerchok i sigte.

…Der har forsøgt at bage udstikssmåkager så flotte, som hos hende der på Instagram, men i stedet lod ungerne (og dig selv) spise dem hurtigt, fordi de blev skide grimme.

…Der har taget til julemarked, midt i en menneskemængde med en befolkningstæthed, der minder om en kinesisk storby, og haft et barn, der har skidt i bukserne midt i gløgg, Julemand og brændte mandler.

…Der gruer for flæskesværen og har 7 faner åbne på PC’en med forskellige google-søgninger om ”flæskesvær sprød hvordan”

….Der udmærket ved, at der går samlebånd i den med de børnegaver juleaften, selvom det på papiret burde være anderledes og generelt ikke er en særligt fed tanke.

Kære forældre… NU er det tid til at huske jer! Og os! Skal vi gøre det sammen? Her kommer en hurtig guide med redskaber til dagene lige omkring jul… Selv tak <3

23. december:

Tid til forventningsafstemning. Skal noget være anderledes? Ville du hellere have haft risengrød, men svigerfar insisterer på risalamande? Tag lige et øjeblik. Hvor vigtigt er det? Er det faktisk ikke en skid vigtigt, så træk på skuldrene og spis en pebernød. Er det lidt vigtigt, så træk på skuldrene og spis en pebernød. Er det meget vigtigt, så træk på skuldrene og tag en pebernød, en klejne, 5 skumjulemænd, en pakke Merci og et godt glas rødvin.

24. december:

Puha, det er let at blive revet med, ikke? Alle vil SÅ gerne have en god aften, og alle vil SÅ gerne have, at tingene er som de plejer. Og ved du, hvad du skal? Du skal gå ud på badeværelset, låse døren og kigge dig i spejlet. Det er ligegyldigt om nogen forlanger at få saftevand, skal have tør numse eller din kæreste skal tisse. Bare vær der. Hvornår har du sidst ønsket verdens hjerteligste ”glædelig jul” til dig selv? Og så husk at trække vejret!

25. december:

Har du rester tilbage? Tag en skefuld sovs. Du må godt. Har du nogle af de der kedelige, men ekstremt nødvendige Taffel chips tilbage? Så brug dem som ske i sovsen.

Bukser med elastik i livet. Din mave fortjener frihed.

26. december:

Stadig bukser med elastik i livet.

——

Jeg ønsker dig en glædelig jul <3