Anmeldelse: DRIVHUSET – Værk & Vinyl med Christian Grau og Katinka Bjerregaard

Tekst: Kirstine Marie Nielsen / Foto: Privat og AKKC

Aalborg Kultur og Kongrescenter byder indenfor i Drivhuset på udvalgte onsdage og torsdage, hvor besøgende kan nyde brætspilshygge, fællesspisning og underholdning. Hvert arrangement byder på en ny menu og unik underholdning.

I går gæstede Værk & Vinyl Europahallen i AKKC, hvor livsstilsekspert og tidligere musikskribent Christian Grau havde selskab af musiker og sangskriver Katinka Bjerregaard. Aftenens samtale kredsede om Katinkas nye roman “Klump”, hvor emner som kvindelighed, kærlighed, mod og kropsvæsker blev udforsket.

Arrangementet begyndte kl. 16 i Europahallens loungeområde, hvor besøgende kunne købe kolde drikkevarer og spille brætspil i alle afskygninger, præsenteret af Spilforsyningen og Spilhylden. Drivhusets værter stod klar til at besvare spørgsmål og skabe en rolig start på aftenen.

Kl. 18 åbnede dørene ind til salen, hvor langborde, lys og planter skabte en hyggelig atmosfære. Her var det tid til fællesspisning og samtale med bordkammeraterne, der begyndte som fremmede, men blev til hyggelige bekendtskaber. Aftenens atmosfære af intimitet og nærvær blev etableret allerede her.

Klokken 19:30 rykkede gæsterne tættere på scenen, hvor Christian Grau og Katinka Bjerregaard trådte frem. Grau var iført hvide stilfulde bukser og en grøn blazer, mens Katinka bar en halvgennemsigtig frynsekjole i grøn og pink.

Værk og Vinyl inviterede nu til en samtale om livet, kunst og musik, hvor Grau udfordrede Bjerregaard med en opgave: at vælge tre musikstykker, ét der repræsenterede fortiden, ét der inspirerede i nutiden, og til sidst Kleenex-sangen, der vækkede følelser.

I de første minutter af samtalen dykkede de ned i Katinkas skoletid, som inspirerede romanen “Klump”. Hendes rørende beretninger tog os tilbage til en tid præget af mobning og en følelse af usynlighed. Hun læste en passage fra bogen, der begyndte med ordene: “Jeg var 7 år, da jeg blev usynlig, jeg gik gennem den hvidmalede dør og blev for første gang gennemsigtig.” Teksten handlede om længslen efter at blive set af de voksne, der burde have bemærket hende.

Som aftenen skred frem, gav Christian Grau plads til Katinkas historie, og de skabte et rum fyldt med fortrolighed, humor og selvironi. Katinka brugte gennem aftenen et billedligt sprog, som at sammenligne kvindekroppen med en skovsnegl og påpege, at kvinder altid efterlader et spor. Dette understregede hendes ønske om at udfordre normerne, som hendes roman netop gør.

Aftenen kulminerede i en rå og rørende optræden, hvor Katinka sang sit hit ‘Frit fald’. Sangen knyttede sig til aftenens tema om at turde overgive sig og kaste sig ud i kærligheden.

Med disse elementer skabte Aalborg Kultur og Kongrescenter en mindeværdig aften, hvor dybe samtaler og musik gik hånd i hånd.