Test af hjemmesko fra Glerups

Tekst Tinna Feifer Møller | Foto Presse

Måske har du allerede hørt om de fantastiske futsko fra Glerups. De har nemlig eksisteret siden 1993, hvor Nanny Glerup for første gang filtede et par hjemmesko med uld fra sin egen gotlandske fåreflok. Først var det venner og familie, der med glæde modtog et par, men hobbyen voksede snart til en hel produktion. I dag er både Nanny og hendes mand Ove fuldtidsbeskæftigede med at producere hjemmesko til hele verden – og de er skabt med kærlig omsorg fra får til fod. Hovedkontoret i Aars er også Nanny og Oves hjem, og her oser af liv og sjæl.

APPETIZE har fået lov at teste et par af Glerups hjemmesko. Modellen var kort og med gummisål, farven i denim. Da pakken ankom, viste det i hele sin helhed, hvor passionerede og hjertevarme Glerups er. De lå sirligt i en flot trækasse med en velskrevet lille hilsen. Futskoene blev straks prøvet.

Er man vant til futsko i meget bløde varianter, er Glerups ved første færd ikke lige så ”hyggelig”. Men du kender sikkert det, at dine billige, men ekstremt bløde futsko fra det større supermarked, efter ikke særlig lang tid begynder at blive fuldstændig deforme. Det er som om, de udvider sig, så du nærmest er nødt til at tøffe henad gulvet for at holde dem på fødderne. Dine fødder, som samtidig damper af varme og er godt fugtige. Disse futsko pakkes væk til sommer, og hives frem igen, når de grønne blade atter forvandles til brun/gule nuancer.

Med Glerups hjemmesko får du en sko, som du kan bruge hele året. Den varmer dine fødder behageligt om vinteren, og afkøler svalt fødderne om sommeren. Den skal lige gåes til, og så former den sig nærmest omkring din fod, men uden at miste sin gode form.

De er virkelig lækre at have på, og en sko man kan have i en del år. Om man er til skind eller en mere fast sål, er jo en smagssag, så tag et kig på Glerups.dk og find netop din favorit. Her er både tøfler, sko og støvle og i flere farver. God fornøjelse…også her i sommervarmen