Sommerteater på KUNSTEN

(Pressemeddelelse)

Crazy Good Summer Theatre

Få kultur til din sommer. For tredje sommer i træk kan du få en fandenivoldsk, skarp og alternativ teateroplevelse, når Teatret Slotsgården – i samarbejde med Aalborg Teater og Kunsten – serverer en af Molières sjoveste komedier George Dandin. Sommerteater i en skæv, fandenivoldsk og underholdende ramme på KUNSTEN Museum of Modern Art Aalborg.

Kunstnerisk leder Jacob Moth-Poulsen udtaler:

“Teatret Slotsgården har over en årrække udviklet sig til at blive en nutidig og fri skuesplads for den moderne skuespiller. Et populært teater i en slotsgård på fyn hvor en særlig inkluderede, moderne og uafhængig spilestil er vokset frem. Vi er kendt for at skabe forestillinger som udfordrer publikums forventninger, i en direkte og levende spillestil. Forestillinger der benytter komediens særlige generøse evne til at skabe fælles ståsted. Med overraskende elementer og uforudsigelige strukturer og fortællegreb, kommunikerer Teatret Slotsgårdens iscenesættelser i en eksperimenterede og nyskabende historiefortælling.”

“Vi rider på en Molièrebølge på Teatret Slotsgården, og vi glæder os helt vildt til at invitere publikum med i et skørt, galt og fandenivoldsk univers skabt af en af historiens største komediedigtere Molière. Ensemblet består af et top-tunet hold af vores tids talentfulde unge skuespillere, der giver den klassiske tekst en moderne krop og stemme i et underholdende uforudsigeligt format. Vi går fordomsfrit i kødet på Molières klassiker, og jeg lover, at det med garanti bliver sjovt og overraskende – George Dandin i Slotsgården er noget, du med sikkerhed ikke har lyst til at misse!”

 

GEORGE DANDIN: George Dandin er en af Molières rigtig sjove farcer, der belyser vores til tider absurde trang til at få tingene på vores måde. Fortællingen er en stærk kommentar til hvor umuligt det kan være, at ændre den verden og virkelighed vi befinder os i. Hvad skal der egentligt til for, at åbne dine medmenneskers forblindede vanestyrrede øjne? Kendetegnet for Molières arbejde, er den dybereliggende forståelse for samfundskritik og menneskelige strukturer. Med George Dandin placerer Molière sine karakterer komedien George Dandin er lige blevet lykkeligt gift med Angelique, men der går ikke længe før han får en mistanke om at hun mødes hemmeligt med en anden bag hans ryg. I forsøget på at opklare mysteriet og få sandheden frem bliver George Dandin lukket ind i en labyrint af glat fornægtelse, udspekuleret diplomati og fordrejede sandheder. Og med George Dandins alt for stærke retfærdighedssans og til tider usunde temperament er det en dårlig kombination.

Spilleperiode: George Dandin har premiere d. 1. August kl. 19.30 og spiller på KUNSTEN Museum of Modern Art i Aalborg’s flotte amfiscene til 5. august 2020.

Medvirkende og kreativt team:

Tekst: Molière

Instruktion/Bearbejdelse: Jacob Moth-Poulsen & Johan Sarauw

Koncept/Scenografi: Johan Sarauw og Jacob Moth-Poulsen

Kostumer: Olivia Hetman

Medvirkende: Kasper Dalsgaard, Freja Klint, Morten Klode, Rebecca Rønde Kiilerich, Thomas Nielsen, Amanda Bøgestrøm og Jonas Kriegbaum.

 

Forestillingen støttes af: Statens Kunstfond , Knud Højgaards Fond, Augustinus Fonden, Odense Kommune, Wilhelm Hansen Fonden, Gartneriet Markhaven og Aalborg Kommune.