Test af Bodysprays fra ’Danmarks Dufte’

Tekst Catrine Knøsgaard og Foto Danmarks Dufte

De fleste af os gør dagligt brug af deodorant, eu de parfum eller eu de toilette, hvorimod bodysprays endnu ikke er nær så udbredt. Men det kommer muligvis til at ændre sig.

Vi har fået lov at teste bodysprays med fem duftvarianter, hvor en er helt ny, fra virksomheden Danmarks Dufte.

Alle varianter er inspireret af de dufte, vi finder i det det ganske danske land. Duftene kommer i en praktisk 50 ml sprayflaske, som er en perfekt størrelse til at have med i håndtasken. De forskellige bodysprays kommer i en genanvendelig plastflaske, så man skal ikke være bange for, at de bliver knust, når man er på farten. Desuden er der pant på flasken, som kan bruges på webshoppen, hvis man returnerer emballagen. Så der er skam også tænkt på miljøet hos Danmarks Dufte.

Jeg elsker at dufte godt, og er da også daglig bruger af parfume. Dog står der én max til to gode dufte på hylden, indtil de skal skiftes ud. Her kan en bodyspray fra Danmarks Dufte være et godt supplement, fordi den typisk er knap så ’tung’ i duften som en parfume.

Jeg var positivt overrasket over duftvarianterne, der kan tilpasses humør og  forskellige lejligheder. Gode parfumer koster normalt gerne en bondegård, hvor en bodyspray fra Danmarks dufte kun koster 145,-. En god parfume skal gerne holde duften en hel dag, og samme oplevelse havde jeg med bodysprayen fra Danmarks Dufte. Når jeg havde påført bodysprayen fra morgenstunden, var duften stadig klar efter fyraften, og det var uden at bruge en halv flaske. De forskellige bodysprays er drøje uden, uden at gå på kompromis med duftens holdbarhed.

Time for hygge

’Time for hygge’ er helt klart den tungeste af de fem dufte. Den bærer tydeligt præg af musk, kombineret med lettere toner af birk og karamel, som gør duften varm og vinteragtig, hvilket tiltaler mig og min parfumesmag.

Time for lyse nætter

’Time for Lyse nætter’’ har en let sæbeagtig duft. Man kommer bogstavelig til at tænke på lyse nætter og lufttørret tøj om sommeren. Duften er behagelig og let med noter af lyng, klitroser og birketræer.

Time for åbne vidder

´Time for åbne vidder’ minder om sommer og Vesterhavet. Duften er frisk med intense noter af havtorn, hvilket jeg personligt rigtig godt kan lide. Denne duft var klart en af min favoritter.

 

Time for bøgen springer ud (Nyhed)

`Time for bøgen springer ud` dufter som en gåtur gennem bøgeskoven lige der, hvor den springer ud om foråret. Bøgen er vigtig del af Danmarks natur, så jeg forstår fuldstændig, hvor denne duft er en del af sortimentet. Friske noter af grønt græs og liljekonval er med til at genskabe duften af bøgeskoven i Bodysprayen, som med sin lethed uden tvivl passer til foråret.

Time for Elverhøj

`Time for Elverhøj` er en fortryllende duft med masser af frugtnoter. Fortællingen eller sagnet lyder på, at elverne dansede ved gravhøjene omkring midnatstid i høsttiden. Duften bærer tydeligt præg af noter af æbler, solbær og efeu, som foruden den dejlige efterårsagtige duft, hænger fint sammen med sagnet.

 

Find Bodyspraysene på danmarksdufte.dk