Gunnar fra Vestbjerg vandt ‘Stjerne for en aften’ for 15 år siden

Pressemeddelelse

Nu udgiver han ny musik under navnet Saint Kodiak.

Nordjyden med guitaren, som i 2003 vandt talentkonkurrencen Stjerne for en aften, er blevet voksen. Nu hedder han som skrevet Saint Kodiak, og debutalbummet FUMES der er produceret i samarbejde med Mads Brinch, udkommer 24. maj.

FUMES – dampe – betyder for mig to ting. Når din bil kører på dampe, kører du på lånt tid og er snart nødt til at stoppe. Dampe er dog også noget, der udvider sig og kan antænde i en voldsom kemisk proces. Noget du skal passe på. Albummet FUMES er opstået lige her. I grænselandet mellem afslutningen og begyndelsen.

De sidste fem år har været begivenhedsrige for mig. Jeg brændte ud på en dårlig arbejdsplads. Mistede selvtilliden og mistede mig selv. På samme tid blev jeg far for første gang, og det sporede mig ind på en ny tankebane med håb og drømme. Der var noget med den gamle formel – min måde at leve på tidligere – som ikke fungerede mere. Det var skræmmende, men også spændende. På en tur til min mors hjemland Færøerne blev jeg blæst igennem af den friste havluft og forstod, at jeg skulle tilbage til musikken, som jeg forlod et par år efter Stjerne for en Aften finalen i 2003.

FUMES er mit liv de sidste fem år. Udgangspunktet er altid noget dybt personligt, som har defineret mig på en eller anden måde. ”Muhammad Ali” bearbejder min arbejdskrise, ”Like It Is” om frygten for at falde igennem som musiker og ”The End” er en duet om det sure og søde med kærligheden indspillet med min egen hustru. Men i processen skriver jeg mig selv ud af historien. Det skal aldrig handle om mig, så bliver musikken irrelevant. Det er så fedt at høre, hvad andre får ud af mit output. Måske noget helt andet, end jeg selv har tænkt, og sådan skal det være. Musikken skaber en forbindelse mellem mig og mine omgivelser, og den forbindelse er dybt tilfredsstillende.

Mads Brinch, som bl.a. producerer for Bisse, var en vigtig brik for at få puslespillet til at gå op. Jeg har ikke eget band og derfor vil jeg have en sparringspartner med erfaring inden for singer-songwriter genren. Når jeg kom med sange og tekster, gav Mads gav musikken dybde og soul. Jeg kom med guitaren, han kom med orgelet. Lyden i dag er varm og organisk – lige som den skal være. Udtrykket er meget ærligt og jeg ønskede derfor at det næsten skal lyde som en live-koncert på albummet. Plads til det uperfekte og forhåbentlig mindre filter mellem mig og lytteren.

”Fade To White” som var første single på albummet fik aldrig en musikvideo, og det fortjener den. Andreas Hvid Ramsdal har malet hele historien på akryl og Ove Henrik Hals har animeret videoen til livs. Sangen har en stoflighed og umiddelbarhed som bedst kom til udtryk i et næsten banalt polar-univers.

Jeg er stolt af FUMES. Det var et helt nødvendigt album for mig at lave, og jeg glæder mig til fortsættelsen.

 

FUMES UDKOMMER 24. MAJ PÅ 2DAYSOUND