Spendér dine penge fornuftigt

Reklame

Penge hænger ikke på træerne, og det, man har i overskud hver måned, bliver man derfor nødt til at bruge fornuftigt. Ofte er det balancen mellem fornuftigt forbrug og overflødigt forbrug, som de folk har svært ved at finde og navigere efter. For mens mange har lyst til at bruge de hårdtoptjente penge på selvforkælelse i form af luksuriøse goder, tøj, møbler, biler, ny teknologi og så videre, er der imidlertid meget mere fornuftige måder at bruge pengene på. Undersøgelser foretaget af den amerikanske psykologi, Dr. Thomas Gilovich, siger nemlig, at fysiske ting og genstande giver en lykkelig følelse, lige når vi får dem, mens oplevelser såsom rejser, blomster og biografbesøg gør os lykkeligere i meget længere tid. Derfor er der mere fornuftige ting at bruge pengene på end lige netop den nye kjole eller halskæde, som du har gået og kigget på i et par uger. I dette indlæg er vi kommet med et par gode bud på mere fornuftige ting at bruge dine overskydende penge på, der kan være med til at forøge din livskvalitet.

Aktier

At bruge sine penge på forbrugsgoder er en meget kortsigtet fornøjelse, der giver en hurtig følelse af lykke, der dog hurtigt forsvinder – vi vænner os nemlig tingene, hvilket gør dem mere eller mindre uinteressante. En smart og mere langsigtet måde at bruge sine penge på, som stadig kommer dig til gode, er ved at investere i aktier. At handle aktier kræver, at man bruger lidt tid på at læse på lektien og få indsigt i markedet, men derefter er det, uden sammenligning den letteste og mest effektive at få flere penge mellem hænderne. En anbefaling kunne være at handle CFD’ere ved Saxo – her kan du få hjælp til at komme godt i gang og blive investor i trygge rammer. Du kan læse meget mere om cfd her

Forbedring af husets sikkerhed

En anden langsigtet og fornuftig måde at bruge pengene på er ved at investere i dit hus’ sikkerhed. Danmark døjer desværre med rigtig mange indbrud hvert år, som politiet har svært ved at opklare, hvilket gør, at der ikke er nogen positiv udvikling i sigte. Derfor kan det være nødvendigt for dig selv at tage initiativ til at sikre huset bedre mod indbrud. Det findes der forskellige løsninger på – du kan eksempelvis købe en mellemstor eller større hund, købe et alarmsystem, opsætte overvågning eller få en låsesmed til at gennemgå låse på døre og vinduer. Den sidste løsning er formentlig den mest tilgængelige og sikre, og det kan i den grad betale sig. Er du bosat i København? følg linket her.

Rejs

Ønsker du at bruge dine penge på noget, der både forøger din livskvalitet på kort og lang sigt, så er en spændende rejse svaret. Som nævnt i indledningen er rejser noget, der både giver en følelse af lykke, mens det sker og lang tid fremover. Derfor er det en god investering i dig selv og en gode måde at skabe gode minder med de mennesker, der er tættest på dig.