Salg – Den vigtigste færdighed i karrieren og livet

Reklame

Du kan være dårlig til at lave regnskab, spille fodbold, it og mange andre ting, men stadig opnå succes. Hvis du derimod ikke kan sælge, vil du aldrig opnå den succes du gerne vil have i karrieren og i privatlivet

Landets skoler har lige åbnet dørene op for et nyt skoleår, og om et par uger starter det nye semester på landets universitet. Fælles for alle elever og studerende er, at de håber, de mange kræfter de lægger i deres uddannelse en dag giver dem succes i livet.

Det eneste problem ved de flestes taktik er, at de aldrig lærer at sælge, hvilket er den mest essentielle færdighed til succes i alle aspekter af livet.

Du skal kunne sælge i alle afkroge af livet lige fra jobsamtalen, mødet med investoren eller når du skal overtale dit livs kærlighed om at gå på date med dig første gang.

Hvis ikke du kan sælge, får du ikke det udfald, du gerne vil have i livet.

Lær at sælge mens du er ung

Vores hjerne udvikler sig indtil vi fylder 25. Indtil da sker der store forandringer i måden vi tænker på, træffer beslutninger og skaber vores personlighed. Fordelen ved at lære at sælge i den periode, hvor din hjerne stadig udvikler sig er, at salg ændre måden du tænker og ser på verdenen.

Du lære at tale anderledes, du ser verden anderledes og begynder at forstå tankeprocessen hos andre mennesker.

Du har derfor muligheden for at skabe dit bedste resultater hos dig selv i den periode, og du vil igennem resten af livet, bruge de redskaber, du har lært af at sælge.

For at mestre salg, og ikke være middelmådig ligesom de fleste, kræver det at du bruger 1-2 år, hvor du arbejder med at sælge, hvor du kan dykke ned i teorien om at sælge effektivt.

Telemarketing og bilsalg er de bedste salgsskoler

Nu tænker du sikkert:

Jeg gider ikke at være en af de irriterende personer, der ringer rundt til folk og irritere, eller være en slesk bilsælger, der snyder folk.

Årsagen til at du skal ændre dit syn på de to brancher er, at det er de bedste steder at lære, hvordan du sælger. Du bruger hele dagen på at træne salgsteknikker samtidig med, at du får massere af erfaring med rigtige mennesker. Kombinationen af at lære teorien og få masser af praktisk erfaring med kunder gør, at du udvikler dine salgsevner, som kan bruges senere i livet.

Salg er både en mundtlig og skriftlig færdighed

Internettet har gjort, at den skriftlige kommunikation er (næsten) ligeså vigtig som verbal kommunikation. Ligesom verbal salg, kræver skriftlig salg og kommunikation en kombination af teori og praksis. Den bedste måde at træne dine skriftlige færdigheder er ved at starte en online webshop samtidig med, at du tager en kommunikationsuddannelse.

For at få succes med en webshop kræver det, at du bliver god til at skrive gode overskrifter, lave spændende tekster og lave fangende annoncer på de sociale medier. For ikke at gøre det kompliceret for dig selv, vil det være en god ide at starte med at sælge Apple høretelefoner eller andre simple produkter, du kan forstå.

Salg handler om at hjælpe andre

Det som mange misforstår ved salg er, at det ikke handler om at tage noget fra kunden, men derimod at hjælpe folk. Folk træffer ikke en beslutning før de føler, at de får en større værdi for produktet, end det koster. Det forstår de dygtigste sælgere også, hvorfor de ikke fokuserer på at overtale nogen til noget de ikke vil, men derimod på at skabe så meget værdi for dem som muligt.

Et godt eksempel på dette er, hvordan en dygtig iværksætter skal sælge en business angel ideen om, at han skal invester i deres virksomhed. De fleste investorer vil ikke investere i en virksomhed, de ikke kan se løser et problem for mange mennesker, fordi de virksomheder der hjælper mange mennesker med at løse et problem opnår succes.