Preloved is reloved

REKLAME I YOUR 2HAND CLOSET

Annonce

I Gravensgade 3 i Aalborg møder vi Jannie og Lars, der sammen har skabt Your 2hand Closet – et genbrugskoncept, som de er super stolte af at kunne bidrage med i vores verden med fokus på bæredygtighed

Vi starter med at spørge Jannie, hvad forskellen er på secondhand og genbrug, hvortil hun svarer:

– Secondhand er i virkeligheden bare det engelske ord for genbrug. I Danmark bliver ordet brugt for pænere genbrug af især tøj, sko og accessoires. Det vil sige, at varen er af høj kvalitet, og gerne solgt gennem en professionel forhandler, i en butik eller online. Jannie fortsætter;

– Vi har kastet os ud i dette projekt, da det for os var tydeligt at se, hvilken retning vores samfund bevæger sig i. Der er mere og mere fokus på secondhand og genbrug, og vi var begge fast besluttet på, at det skulle vi være en del af.

På daværende tidspunkt eksisterede der ikke en Secondhand butik i Aalborg Centrum, og det var oplagt for Jannie og Lars at finde et lokale i hjertet af Aalborg. Parret fortæller, at de er blevet taget rigtig godt imod af kunder og besøgende.

Et smart koncept

Deres koncept udspringer fra loppemarkedskonceptet, hvor man lejer en stand. Det, de så har gjort lidt anderledes er, at de udlejer et antal bøjler i stedet for en stand. På denne måde kan Jannie og Lars indrette butikken efter eget ønske.

Parret har gjort meget ud af at indrette deres butik så deres kunder får den bedste shoppeoplevelse. Som Lars fortæller;

– Det må gerne være sanseopløftende og spændende at gå på skattejagt hos os. Man ved aldrig, hvad der gemmer sig iblandt bøjlerne på de fyldte stativer.
Butikken er farveopdelt, lange kjoler har sit eget stativ, ligeledes er der et stativ kun til denim jeans. Der er et stativ til skind og læder, ligesom der er et stativ til vinterjakker. I butikken findes der også hylder til fodtøj og tasker. Jannie fortæller smilende;

– Vi flytter ofte rundt i butikken, hvilket minimerer chancen for at noget bliver overset. Udover det, har vi sat størrelsesmærkater på bøjlerne, så du hurtigt kan spotte om det er din størrelse.

Jannie og Lars ligger stor vægt på at gøre det overskueligt for kunden at shoppe i butikken. Deres koncept med bøjleleje i fire uger gør, at der er et konstant flow af nye varer i butikken, så det er ikke nødvendigvis de samme ting, der hænger på bøjlerne, når man som kunde kommer retur.

Også online salg

Konceptet når ud til hele Danmark via onlinesalg. Ingen skal snydes for det lækre tøj, som Lars udtaler. Til webshoppen plukker Jannie og Lars ud af det, de tænker har mest potentiale. Ellers er Your 2hand Closet tilgængelige på sociale medier som Facebook og Instagram. Her ligger Jannie dagligt stories og opslag op, som kan være inspirerende for tøjstilen.

Hvordan fungerer det?

– Kort og enkelt går det ud på, at vi videresælger tøj, sko, tasker og accessories. Vi tilbyder lidt forskellige måder man kan sælge sit tøj på via Your 2hand Closet fortæller Jannie og fortsætter:

– Du kan enten leje dig ind i vores butik i fire uger af gangen, hvor vi kun skal have 15% af tøjsalget. Man kan også sælge direkte til os. Vi tilbyder også at have dit tøj med mere i 50/50 kommission salg. Mulighederne er mange – det vigtigste for os er, at du har muligheden for selv at vælge den løsning, der giver mest mening for dig.

Hovedkonceptet er bøjlelejen, hvor man selektivt vælger, hvad man vil hænge på bøjlerne. Her er det nemlig helt op til sælgeren hvilket tøj, sko, tasker man vælger at sætte til salg. Man vælger også selv salgsprisen på det, man vil videresælge sine dele for. Stedets handelsbetingelser skal naturligvis overholdes. Alt dette kan man læse mere om på butikkens hjemmeside. Her får man også adgang til en app, hvor man kan følge med i sit salg.

Når Jannie og Lars opkøber direkte, er det med henblik på videresalg, og derfor vil det ofte være mærketøj, der opkøbes. Dette koncept er for den, som ikke gider at bruge tid på sit tøj salg og bare gerne vil af med det på nemmeste vis.

50/50 kommission – her er Jannie og Lars mere ind over, hvad de vælger at tage imod. Det vil sige de vælger ud fra sæson, stil, mærker og varens værdi.

You 2hand Closet sælger primært tøj til kvinder, men mændene har også fundet vej. Fordelingen er ca. 90% kvinder og 10% mænd.

Jannie har en stor passion for mode og sammensætning af stilarter, og hun synes, det er spændende, at man kan blande og mixe tøjet, således man finder sin helt egen stil. Jannie fortæller:

– Der er bare så mange fordele ved at shoppe secondhand. 1. Det er bedre for kloden. 2. Det er billigere for tøjbudgettet. 3. ‘Preloved is reloved’;

– Det skal ikke være en hemmelighed, at jeg personligt køber stort set alt mit tøj igennem butikken, afslutter hun.