Ny opslagsbog sætter fokus på kunst & kunsthåndværk i Danmark

REklame | KUNSTRUTEN

Annonce

En skøn og solrig torsdag i august fejrede forlaget Groblaa udgivelsen af første værk i en helt ny serie af bøger om kunst & kunsthåndværk i Danmark, der har fået navnet KUNSTRUTEN. I denne omgang er det en udførlig guide til Nordjyllands mange spændende gallerier, museer, atelierer, værksteder og lignende, der er åbne for turister og kunstinteresserede.

Interessen for kunst og kunsthåndværk er stor. Det autentiske og unikke er i høj kurs og ønsket om at opleve, nyde og omgive sig med kunst og kunsthåndværk er blevet en del af den danske kultur.

De to kvinder bag bogserien kunne næsten ikke skjule deres glæde over modtagelsen til receptionen, der blev holdt i vinbaren Quist Wines lækre lokaler på Budolfi Plads.

– Måden, bogen er blevet taget imod på, er jo en bekræftelse af, at det, som Betine og jeg har gjort, er det rigtige. Mange siger, at det trykte medie er på vej væk, men denne bog beviser det modsatte. Vi er allerede i gang med næste bog i rækken, om Bornholm og Øerne, og vi glæder os også til at præsentere vores næste projekt VINRUTEN, som udkommer midt i november, fortæller Kit Sørensen, kunstformidler og den ene ophavskvinde bag KUNSTRUTEN.

Vinbaren var fra start til slut fyldt med glade gæster, der var mødt op for at støtte op om den nye bog, og den lille vinbar, der serverede rødvin, kølig hvidvin og lækre drinks, summede af god energi.

Kunstperler på snor

KUNSTRUTEN er en serie af syv bøger, som vil kunne købes ved boghandlere og hos udvalgte kunstnere, gallerier, museer og færge- ruter. Der laves en bog for Nordjylland, Midtjylland, Sønderjylland, Fyn, Sjælland, Hovedstadsområdet og endelig Bornholm og øerne. KUNSTRUTEN Nordjylland er udkommet og er allerede tilgængelig i landets bohandlere, mens Bornholm og øerne er under produktion. Bøgerne er på både dansk og engelsk.

Overblik og gennemskuelighed

Målet er at skabe overblik og gennemsigtighed, og derved gøre det let for kunstinteresserede og turister at finde og opsøge kunsten i Danmark.

– Danmark er en overdådig skattekiste fyldt med smukke og værdifulde kunstperler, men alt for mange af disse kunstperler er efter vores mening desværre lidt for godt gemt og dermed også for svære at finde, for den der gerne vil, afslutter Betine Brix, ejer af reklamebureauet Creativum, magasinet APPETIZE og er den anden medstifter af KUNSTRUTEN.

KUNSTRUTEN udgives af Groblaa Forlag, der er ejet af Betine Brix, der også ejer APPETIZE, og Kit Sørensen.

KUNSTRUTEN NORDJYLLAND

KUNSTRUTEN Nordjylland er den første opslagsbog af en række på syv, hvori der sættes spot på kunsten i Danmark.

KUNSTRUTEN Nordjylland gør det lettere for den kunstinteresserede at finde frem til Nordjyllands kunstnere og kunst i Nordjylland.

Bogen kan allerede nu købes i landets boghandlere og ved udvalgte kunstnere.

Bogen koster 149 kr.