Nordjysk app-udvikler vækster i benhård branche

Tekst og Foto Pressemeddelse (Snapp)

Digitaliseringsbølgen er over os, og efterspørgslen på apps er med raketfart røget i vejret både i den offentlige og private sektor i Danmark. Sådan lyder det fra regionens største app-udvikler, Snapp, som kan fejre 5 år og fortsat fremgang i et blodrødt marked. Det er især behovet for en digital løsning på en tung eller analog arbejdsgang, der har sat skub i efterspørgslen fra kunder, som tæller alt fra kommunale ansatte til private ejendomsselskaber.

Sidste år blev der på verdensplan udviklet ca. 4,5 mio. apps, og dette tal forventes kun at stige, i takt med at vores liv, arbejde og hverdag bliver stadigt mere digitaliseret. Vi bruger apps til mere end sociale medier og underholdning – vi bruger dem også til praktiske gøremål og som arbejdsredskaber på jobbet.

Der findes ikke nogen officiel optælling på, hvor mange apps der udvikles i Danmark på årsbasis, men hos Nordjyllands største app-udvikler, Snapp, vurderer partner Lise Nordklitgaard, at vi i 2020 vil se et stigende antal danske apps på Google Play og App Store. En stor del af disse apps er skræddersyede til forskellige arbejdsprocesser i erhvervslivet:

– Vi oplever, at erhvervslivet har enormt stort fokus på digitalisering. Det gælder både i kom- muner og private virksomheder, som henvender sig med et behov for en digital løsning på et analogt problem. Ofte har de selv forsøgt sig med excel-ark og andre hjemmelavede systemer, som ikke virker i praksis. Her kan en skræddersyet app ofte være løsningen, som letter hverda- gen for deres ansatte, siger Lise Nordklitgaard.

Blandt andet har nordjyske Valhal Connect fået udviklet app’en MoveOn. Det er en digital synsrapport, som afløser det gamle kalkerpapir og letter ud- og indflytningssyn gevaldigt.

– Her er der tale om en tidskrævende proces med et stærkt behov for en nytænkt, digitaliseret brugerflade. Udlejere, der bruger app’en, sparer 15-20 min pr. syn, hvilket optimerer deres arbejdsdag betydeligt, fortæller Snapp’s anden partner, Bjarne Fisker Jensen.

I fredags var hele kontoret pyntet op til 5 års jubilæum.

Den offentlige sektor hægter sig på

Siden Snapp blev etableret i Aalborg i 2015, har de oplevet en stærkt stigende vækstkurve, både inden for antallet af apps, medarbejdere og kunder i ind- og udland. Den største trend lige nu er, at den offentlige sektor også begynder at henvende sig angående intuitive værktøjer, som kan optimere en proces og samtidig opsamle nyttige data.

– Vi udvikler lige nu en kommunal app, som digitaliserer kommunikationen mellem kommunen og borgeren, så arbejdsgangen optimeres. App’en gør ikke kommunens arbejde mindre personligt, men eliminerer tidskrævende administration. Gør man det rigtigt, findes der uanede muligheder for digitalisering i den offentlige sektor, hvor alle parter vinder, påpeger Lise Nordklit- gaard.

Vækst i en svær branche

App-branchen er benhård, fordi markedet er så stort og udvikler sig med vanvittig fart. Derfor betaler det sig at holde fokus på det, som virker, og at droppe apps, som ikke virker. Her er Snapp heller ikke bange for at sige fra:

– Der er uden tvivl mange problemstillinger, som kan løses med en app, og vi lægger os altid i selen for at udfordre og optimere kundens idé, så resultatet bliver endnu skarpere end forven- tet. Men vi holder os heller ikke tilbage med ærlighed, hvis app-idéen ikke giver mening, selv- om det er sjældent, at vi bliver nødt til at rådgive i den retning, siger Bjarne Fisker Jensen.

Snapp er på blot 5 år vokset fra 2 til 10 medarbejdere og er for nylig flyttet til større lokaler på Indkildevej i Aalborg. Det blev fejret med åben reception i Snapps nye og større lokaler på Indkil- devej 2B i Aalborg SØ fredag d. 6. marts. Her kiggede samarbejdspartnere, venner af huset, og alle, som er interesserede i apps, forbi.

Her er et udvalg af Snapps kunder, som har fået skræddersyet en app til en specifik udfordring:

  • ”Appetize AR” for APPETIZE
  • ”Sport Inside” for YouSee More
  • 
”MoveOn” for Valhal Connect
”
  • JustGo Cycling” for JustGoCycling
  • ”Naturmødet” for Hjørring Kommune
  • ”N. C. Nielsen AR” for N. C. Nielsen
”Linde AR” for Linde Material Handling (tysk koncern) ”MinForening” for MinForening
  • ”Find Hancock” for Hancock Bryggerierne ”Networx” for Snapp ApS

Om Snapp ApS

Snapp ApS blev grundlagt i Aalborg i 2015 af Lise Nordklitgaard og Bjarne Fisker Jensen og er i dag Nordjyllands største app-udvikler. Både Lise, som står for kundekontakten, og Bjarne, som står for app-udviklingen, er passionerede for apps og de muligheder, en app bringer. Portfolioen har udvidet sig stødt over de sidste fem år og tæller mange loyale kunder, som fortsat får videreudviklet og udvidet deres apps.