Nordgys – Nordjyllands første horrorfestival

PRESSEMEDDELELSE Aalborg Bibliotekerne

En god gyserhistorie handler ikke bare om blod og splat, men er en langt mere raffineret fortælling end den gængse krimi. Aalborg Bibliotekerne vil som det første nordjyske bibliotek lave en genrefestival med fokus på horror.

Fra den 3. – 5. november løber Nordgys af stablen, og der bliver rig mulighed for at blive forskrækket, få myrekryb og en hurtig hjerterytme, når Aalborg Bibliotekerne lukker op for horror-godteposen.

Tovholder for horrorfestivalen Matilde Norup Iversen fortæller bl.a.: ”Målet er at lave et tilbud til de personer, som ikke normalt kommer på biblioteket, men samtidig vil vi også gerne udfordre vores nuværende gæster. På den måde kan vi måske endda åbne op for en ny læsekultur inden for horrorgenren.”

Når Aalborg Bibliotekerne for første gang sætter en horrorfestival i gang, kan du bl.a. dykke ned i gysets udvikling igennem tiden, opleve hvilken rolle musik har i gyserfilm, og møde spændende forfattere – både de mere erfarne og de debuterende. For at få bidt de allersidste neglestumper helt ned kan du toppe det hele op med en filmkavalkade i Biffen, hvor du for en overkommelig pris kan opleve tre gyserfilm, som sørger for at du får trænet flugtinstinktet.

”Horror er en genre, som sætter gang i tankerne og faktisk rykker ved ens grænser. Vi kan lære meget om os selv ved at udforske horrorgenren, uanset om det er gennem litteratur, film, spil eller lyd”, afslutter Matilde Norup Iversen.

Oplev tre dage med spændende forfatterforedrag, uhyggelig filmmusik og en filmmaraton, der i den grad får det til at løbe koldt ned ad ryggen. Læs mere om det detaljerede program på www.aalborgbibliotekerne.dk/nordgys

Program for Nordgys:

Torsdag d. 3. november:

  • Forfatter Ditte Maja Noach, som sidste år debuterede med ”Det rådne”, i samtale med forfatter og illustrator John Kenn Mortensen, som har illustreret begge Ditte Majas bøger.
  • Line Dalbro og Peter Søholm fra Aalborg Bibliotekerne fortæller om udviklingen i horrorgenren indenfor tegneserier og graphic novels og tager deres bud med på de bedste af slagsen.

Fredag d. 4. november:

  • Bogcafé: Gys i Glashjørnet. Matilde Norup Iversen og Peter Søholm anbefaler den bedste horrorlitteratur og fortæller små anekdoter.
  • Cellist Johanne Andersson med pianist spiller musik fra gyserfilm til små filmklip.
  • I samarbejde med Biffen i Nordkraft vises tre horrorfilm fra forskellige tidsperioder.

Lørdag d. 5. november:

  • Professor ved Institut for Kultur og Læring på Aalborg Universitet Steen Ledet Christiansen fortæller om gysets udvikling med særlig fokus på Skandinavien.
  • Forfatter Teddy Vork fortæller om sine bøger og om myters betydning i fiktion og virkelighed.
  • Musiker og cand.mag. i audiodesign Frederik Lundsgaard Jensen fortæller om hvordan gyserfilm bruger lyd til at skræmme publikum.
  • Brætspilscafé: Jacob Bæk fra Aalborg Bibliotekerne guider gæsterne i de mange uhyggelige brætspil de kan låne på biblioteket.
  • Aalborg Bibliotekerne glæder sig til at byde alle velkommen til en festival, som på alle måder vil rykke med dine grænser.