Magisk medicin, uhyggelige fortællinger og byvandringer – Sommerferie for børn og voksne

PRESSEMEDDELELSE - Aalborg Historiske Museum, Foto: Nordjyske Museer

 

Sommerferien nærmer sig ude i horisonten, og hos Aalborg Historiske Museum har hele familien mange muligheder for at opleve historien sammen. Der er magisk medicin på det gamle apotek, spøgelseshistorier i den mørke Aalborgstue samt uhyggelige børnebyvandringer. Er man mere til helt almindelige voksne byvandringer – både de uhyggelige og de mere fredelige – er der også flere forskellige at vælge imellem.

 

I næsten 350 år lå der et apotek i stueetagen af Jens Bangs Stenhus. Nu kan far, mor og børn gå på opdagelse i det gamle apotek til en særlig familierundvisning blandt sjove krukker og flasker, som gemmer på magiske miksturer og salver. Apotekernes gamle sager, sære apparater og eksotiske medikamenter findes nemlig i dag i Apotekersamlingen, der ligger på loftet i Jens Bangs Stenhus.

 

Som en del af rundvisningen på stenhusets loft lærer man blandt andet at slå tabletter – helt som apotekeren gjorde i gamle dage – samt at lave brusende medicin med den magiske sodavandskande. Her vejer man de forskellige ingredienser af på apotekets gamle vægt, inden de blandes i kanden og magien opstår. Familierundvisningen ”Magisk medicin i det gamle apotek” henvender sig især til børn fra ca. syv år og op, som måske har en lille alkymist gemt i maven.

Direkte billetlink: https://nordjyskemuseer.dk/kalender/?month=&location=561&genre=

 

Uhyggelige fortællinger – på museet og ude i byen

I gamle dage troede man på mystiske væsener som fx spøgelser, hekse, trolde, underjordiske højfolk, elverfolk og varulve. På Aalborg Historiske Museum kan man høre nogle af de mange uhyggelige historier om disse væsener, og måske det ikke bare er gamle sagn og myter. Måske findes der rent faktisk spøgelser, hekse og elverfolk.

 

De underjordiske højfolk kan i hvert fald godt finde på at give mennesker mad og drikke med magisk virkning. Som regel er det en styrkende trylledrik i et sølvbæger eller en skoldkage af rugmel bagt i ovnens gløder – og de underjordiske højfolk har lovet, at der til disse uhyggelige fortællinger er smagsprøver til deltagerne. Der er også mulighed for at få lygtemandens lys og havfrueskind, så man er godt forberedt, næste gang man møder de mystiske væsener ude i den virkelige verden. Der er uhyggelige fortællinger på museet i uge 27 og 28, og de er tilrettelagt for børn fra seks år og op.

 

Museets mørke Aalborgstue er ikke det eneste sted, uhyggen breder sig. I uge 28 og 29 er det nemlig muligt at komme på uhyggelige børnebyvandringer. Aalborg ligner på mange måder en pæn, hyggelig og moderne by, men under overfladen er der masser af historier om spøgelser, hekse og uhyggelige fangehuller. Byvandringen er især for børn i alderen 9-12-år, som interesser sig for overtro, fantasy og bloddryppende fortællinger. Der er garanti for et godt gys undervejs, hvor børnene blandt andet hører om Fandens rede øverst oppe i Budolfi Kirkes tårn, om en hel heksebande, der huserede i Aalborg i 1600-tallet, og om bødlens uhyggelige arbejde på Gammeltorv med tortur og henrettelser i middelalderen.

Direkte billetlink: https://nordjyskemuseer.dk/kalender/?month=&location=159&genre=boern-familie

 

Byvandringer for de voksne

Sommeren igennem er der også byvandringer for de voksne. Emnerne spænder vidt, og der er noget for enhver smag og aldersgruppe.

 

Der er byvandringer i besættelsestidens Aalborg, hvor man kan følge i fodsporene på drengene fra modstandsgruppen Churchill-klubben eller man kan tage til middelalderen og blandt andet træde indenfor i det smukke Helligåndskloster. Man kan også blive klogere på solsidens seværdigheder i en særlig Nørresundby-byvandring eller opleve uhyggen med hekse, spøgelser og bloddryppende historier for voksne. Endelig er der den klassiske med highlights fra byens omskiftelige og spændende historie gennem 1200 år.

Direkte billetlink: https://nordjyskemuseer.dk/kalender/?month=&location=&genre=byvandring

 

 

Magisk medicin i det gamle apotek

På loftet i Jens Bangs Stenhus ligger Apotekersamlingen, hvor gammelt inventar fra 350 års apotekerhistorie er udstillet. Til særlige familierundvisninger kan børn selv prøve at slå tabletter og blande magisk medicin.

 

Byvandringer for børn

Aalborg Historiske Museum tilbyder flere byvandringer for børn – blandt andet for dem, der interesser sig for overtro, fantasy og bloddryppende fortællinger.

 

 

 

Byvandring i Aalborg

Aalborg gemmer med sin 1200-årige historie på mange spændende fortællinger. I sommerens løb kan man tage på flere forskellige byvandringer – hør blandt andet de uhyggelige med hekse, spøgelser og bloddryppende historier eller gå i fodsporene på drengene fra Churchill-klubben.