Nordjyske bryggerier i Natholdets øljulekalender

TEKST MATHILDE FALDEN

I år kan danskerne smage med hjemme i stuerne, når Natholdet hver dag smager nye øl

Stor efterspørgsel fra danskerne betyder, at det for første gang bliver muligt at smage med hjemmefra, når Natholdets Julekalender løber over skærmen til december. Natholdet er gået sammen med Craft Makers Collective og 23 bryggerier for at sende årets øljulekalender helt ud i de danske julestuer – og samtidig støtte en kriseramt bryggerbranche.

Efter to sæsoner, hvor danskerne har efterspurgt at kunne smage med, bliver det i år muligt at købe en kasse med alle øllene fra Natholdets Julekalender, så man kan smage med, når ølekspert Carsten Berthelsen kyndigt guider Anders Breinholt og Søren Rasted igennem årets julekalender for voksne.

Julekalenderen består i år af 24 specialøl fra 23 danske bryggerier, for at bakke op om det gode danske ølhåndværk og en bryggebranche, der er ramt af coronakrisen.

“I de foregående sæsoner af Natholdets Julekalender oplevede vi en enorm efterspørgsel fra danskerne om at smage med. Efterspørgslen var så stor, at da vi sidste år annoncerede de 24 øl, som var med i øljulekalenderen, måtte flere af bryggerierne melde udsolgt i en lang periode efter. Derfor håber vi, udover at levere god underholdning, at vi kan være med til at støtte de mindre danske bryggerier i disse coronatider ved for første gang at give danskerne mulighed for at smage og drikke med i danskproducerede øl fra hele landet,” siger Anders Breinholt fra Natholdet.

 

En håndsrækning til danske mikrobryggere

Craft Makers Collective har hen over foråret og efteråret samarbejdet med en række mikrobryggerier om tre online ølsmagninger, og interessen fra danskerne i at smage med hjemmefra har været stor med over 15.000 deltagere. Ambitionen er, at 400.000 danske specialøl skal ud i julestuerne i forbindelse med Natholdets Julekalender.

“Det er en del af vores strategi om at udvide udbuddet af gode danske øl, og derfor er vi særligt glade for, at vi med Natholdets platform nu forhåbentlig kan få endnu mere øl fra danske bryggerier ud til flere danskere – hvilket især lover godt for branchen i disse krisetider,” siger Head of Business Development fra Craft Makers Collective Anders Mundelin.

Fakta om Natholdets Julekalender

Øljulekalenderen koster 999 kroner og indeholder:

  • 24 øl fra danske bryggerier – udvalgt af Carsten Berthelsen
  • 4 danske snaps
  • Natholdets helt egen specialøl
  • Unikt Natholdet ølglas

Hvis du synes, at 24 øl lyder som en for stor mundfuld, er der også mulighed for at købe Natholdets Adventskalender til 399 kroner, der indeholder:

  • 4 øl fra danske bryggerier – udvalgt af Carsten Berthelsen
  • 4 danske snaps

Julekalenderen og adventskalenderen kan købes her:
https://craftmakerscollective.com/products/natholdetsjulekalender