Mød parret bag Danmarks største livsstilshus

Reklame | Kalstrup

Annonce – I Blokhus ligger danmarks største privatejede livsstilshus, hvor man kan forkæle alle sanser. Her er tøj, der kan tilfredsstille selv den mest kræsne, inspiration til boligen og fristelser til smagssanserne, som både kan nydes i den hyggelige café og hjemme i den danske sommer. Derudover er der også foredrag, koncerter og yoga, så det er et hus fyldt med oplevelser

Vidste du, at Danmarks største privatejede livsstilshus ligger i Blokhus? Kalstrup åbnede butikkens døre for første gang i 2009, og siden er de kun vokset. Blandt andet findes der allerede en butik nummer to, nemlig Kalstrup Livsstilshus Løkken.

Ikke kun en sommerby

Kalstrup har åbent alle dage undtagen 24. december, så det er ikke kun om sommeren, at der er noget at komme efter i Blokhus.

– Det bliver mere og mere en helårsby. Vi har rigtig mange daglige gæster fra Aarhus, Silkeborg, Viborgområdet og opefter, fortæller Per Kalstrup, som sammen med hustruen Tine står bag butikken.

Der er 23 ansatte i livsstilsbutikken, dog ikke alle sammen fuldtid. Den dag, vi besøger butikken møder vi Per nr 2, der står for bolig, og Henrik, der har overtaget herreafdelingen efter Per har fået for travlt. Henrik blev ansat i november efter mange års erfaring fra herretøjsbutikker i Aalborg.

– Han har skulle overtage mit job på gulvet, fordi jeg er medejer af det bæredygtige brand, der hedder ELSK. Det købte jeg mig ind i for tre et halvt år siden, så det går meget af min tid også med.

ELSK er blevet et populært mærke både til mænd og kvinder, derfor har Kalstrup selvfølgelig også et stort udvalg i butikken.

Masser af oplevelser

Noget som både Per og Tine lægger stor vægt på, er, at de kan tilbyde brands, som man ikke finder så mange andre steder.

– Vi har brands, hvor vi er de eneste i Nordjylland og måske også i Jylland, der har dem.

Et af de nye mærker i butikken er det franske Maison Kitsuné. Derudover har de for eksempel det italienske Forte_Forte i dameafdelingen, som nogle af de få udvalgte forhandlere i Danmark. Kalstrup har også mere traditionelle mærker, som Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Hugo Boss og mange andre.

Man finder også billigere mærker, som blandt andet Only, Vila, MbyM og nümph. Kalstrup er ligeledes en af de butikker i Danmark, der har det største udvalg af det populære og eksklusive strik fra SibinLinnebjerg.

Den gode gamle service

Webshoppen (bykalstrup.dk) er blevet en stor succes for butikken, men Per lægger vægt på, at de helst vil møde folk ansigt til ansigt.

– Jeg har det lidt sådan, at jeg helst vil have folk i butikken. Jeg brænder stadigvæk for den gode gamle service og nærheden, så de online ting har egentlig aldrig interesseret mig, fortæller han ærligt.

Der bliver dog, stadigvæk, lagt masser af husets DNA i webshoppen. På den måde kan de tilbyde det store udvalg af mærker og den gode service til hele Danmark. Men det største fokus ligger på at have et levende hus, hvor der er noget at komme efter for alle.

– Vi satser meget på oplevelser i huset. Små koncerter, foredrag og alt det, der har kørt i mange år. Det er ikke fordi, vi føler os overset, men nu kender jeg mange af dem, der sidder i København og synes, at det er fedt at komme til London og Paris og se, hvad udviklingen er. Prøv at komme til Blokhus! Så kan I se det, som London også gør nu, men vi har gjort i mange år. Man behøver ikke at tage så langt, smiler Per.

Per fortæller grinende om en kammerat fra København, der, efter et besøg i Nordjylland, mente, at Kalstrup var Danmarks mest velbevarede hemmelighed. Per mener ikke, at det kun er fordi eksperter og andre ikke kigger vores vej, men at vi generelt ikke er gode nok til at råbe op om alt det, vi kan her i Nordjylland.

– Vi skal jo også passe på, at vi ikke har så meget halm i træskoene, at vi ikke tør fortælle om, hvad vi egentlig er og hvad vi kan, understreger han.

Næste generation

Med elleve succesfulde år på bagen og to veletablerede butikker, så kan man vist godt begynde at kalde Kalstrup for et livsværk for det foretagsomme par. Parrets to børn på 13 og 15 år har endda fortalt, at de gerne vil overtage en dag;

– Men jeg tænker, at det kan nå at ændre sig mange gange, smiler Tine.

Fra starten har det været et familieprojekt.

– Det har været hele deres liv. Altså, de var to og fire år, dengang
 vi startede her, så de kan ikke huske andet. I sommerferierne havde vi enten min mor til at bo hos os eller også havde vi en au-pair. Det er de rødder, som forhåbentlig gerne skal give mening. Og det er det jo begyndt at gøre de senere år. Butikken står bedre og bedre, men det havde da også været et svært livsvilkår, hvis det ikke havde lykkedes, når vi nu har ofret det, vi har gjort, forsætter hun.

Samtidig er parret meget bevidste om, at butikken aldrig var blevet dét, den er, uden et dygtigt og dedikeret medarbejderteam – en helt særlig kerne har været med især de senere år, hvor væksten i særlig grad har sat ind. Vi er meget taknemmelige for at have medarbejdere, der ligger lige så meget sjæl i det her projekt, som vi selv gør – det er og bliver en livsstil at være en del af vores butikker – vi har jo heller aldrig lukket, så når den øvrige familie hygger ved påskefrokosten, så deler vi i Kalstrup-teamet dagen med vores kollegaer, men det er heldigvis både travlt og skægt på de særlige hellige dage, fortæller Tine.

En stor udvikling

Blokhus har været igennem en stor udvikling siden parret besluttede at starte butikken. Dengang havde Per og Tine kun en drøm, som de ikke vidste om byen kunne bære. Derfor har de også lagt meget energi i at være med til at udvikle området;

– Vi havde en intention om, hvad det skulle blive til, men uden viden om det overhovedet kunne række, da vi startede her for elleve år siden. Det har ændret sig noget med årene. Og der har Per jo sammen med andre aktører og frivillige, været med til at arbejde for byen. Det har hele tiden været Pers forretningsstrategi ikke kun at arbejde for butikken, men også at arbejde for Blokhus by, fordi så kom det jo indirekte vores forretning til gode, fortæller Tine.

– Det har været intentionen, at det skulle være en oplevelse at være her. At det er et sted, man har lyst til at sætte sig med et glas vin og hygge sig, fordi der er miljø og stemning til det, siger Tine og hentyder til det hyggelige hjørne i caféen, hvor vi sidder og har en skøn udsigt over torvet.

– Det er jo det, vi gerne vil skabe med huset i det hele taget. Det er det her forsamlingshus, hvor alle kan komme og føle sig godt tilpas, supplerer Per.

Eget yogalokale

På første sal ligger Kalstrups eget yogalokale, som blev åbnet i pinsen sidste år.

– I sommerperioden har vi tre hold om dagen. Enten melder man sig til på forhånd eller også så dropper man bare ind, fortæller Per.

Hvis man gerne vil høre mere om yoga hos Kalstrup, kan man følge med på facebooksiden (@ELSKYOGA).

Hvis man ikke har fået yogaudstyret med i sommerhus, så er der også hjælp at hente i Kalstrups lækre udvalg af yoga måtter, tæpper og klodser. Bagefter er det oplagt at gå på opdagelse i butikkens boligafdeling, hvor man finder alt lige fra designikoner, som VIPP-skraldespanden til vildmarksbade.

Kærlig hjælp til garderoben

Hvis man har brug for en hjælpende hånd til at finde det tøj, der fungerer bedst, så har Tine den helt rigtige baggrund gennem hendes uddannelse som stylecoach.

– Jeg går op i, at man som menneske føler velvære og trivsel gennem sin påklædning. Det betyder rigtig meget for mig. Dét, jeg som stylecoach kan, er, at coache mine kunder til styling indefra og ud, så hver enkelt får sig selv med i et autentisk udtryk. Det vil sige, at den pige du er og føler dig som, hende bliver du også i din stil. Derved får du automatisk velvære og har ikke lyst til at kravle langs panelerne mere, fordi du faktisk har det godt i det tøj, du har på, fortæller Tine.

– Jeg har altid været optaget af menneskets trivsel og velvære, så selvudvikling er en naturlig del af mit liv. Derfor er jeg også rigtig glad for min titel som certificeret stylecoach, der netop gør en dyd ud af at matche det rigtige tøj med hver af os. Den naturlige bonus er stor personlig trivsel og selvtillid – stylecoaching er det tætteste du kommer på en tøj-psykolog, smiler Tine.

Stylecoaching er kort fortalt en uddannelse om stilkerner, og essensen er, at ‚tøj er følelser‘. Og det er netop dét faktum, der gør, at mange har fejlkøb hængende i garderobeskabene derhjemme, forklarer Tine og supplerer;

– Mange får købt sig ind i den forkerte følelse, selvfølgelig helt ubevidst og utilsigtet, men med bevidsthed på stilkernerne kan du pludselig bedre matche de rigtige detaljer på tøjet til netop dig og dit temperament, det føles for mange helt magisk, siger Tine, der ofte har oplevet glæden hos kunderne, der endelig finder hjem i sig selv og sin egen stil.

Kalstrup
Torvet 3, 9492 Blokhus

Åbningstider
Alle ugens dage 10:00 – 17:30 helligdage og sommersæson udvidet åbningstider

Kontakt
Butikken: (+45 ) 88 30 33 73 webshop: (+45) 21 13 60 40 kundeservice: mail@bykalstrup.dk