Min vilde rejse i Miss Danmark 2016

tekst KATriNE hviDBErg MØLLEr | foto ChriSTiNA ANAyA/www.MiSSDANMArK.DK & privAT

miss-danmark-1-copyJeg sagde til mig selv: Katrine nu tager du dig sammen! Jeg tog fat i håndtaget ind til det lokale, som blev indgangen til en vanvittig rejse for lille Katrine fra Nordjylland

Der sad hun i egen person, Lisa Lents. Jeg sendte et blik hen mod hende og hendes lange lyse krøller. Mit hjerte bankede og mine ben rystede – ret irriterende når man er iført tårnhøje stiletter! Ved siden af hende sad hendes to meddommere. Den ene havde travlt med at kigge ned i sine papirer, og den andens øjne lyste op, da hun fik øje på mig. En varme spredte sig i min krop, og adrenalinen pumpede hele vejen ud til mine fingerspidser – det var sgu nu! Liv eller død!

Jeg sukkede dybt, da jeg begav mig ud fra castinglokalet igen, nu var det overstået! Kunne de mon lide mig? Var jeg for nervøs? Er det her overhovedet noget for mig? Jeg var et stort spørgsmålstegn, og jeg anede ikke, om jeg havde en chance. Jo, jeg havde da en nogenlunde mavefornemmelse, men om min præstation til castingen var god nok, vidste jeg ikke…

Efter en måneds tid fik jeg en mail fra Lisa om, at jeg var blevet valgt til dette års top 30 i Miss Danmark konkurrencen. Jeg blev ramt af en pludselig lykkefølelse, og jeg begyndte straks at drømme om smukke kjoler, vrikkende hofter og bølget hår. Det var da for vildt!

Mennesker ligesom jeg selv!

Kort tid efter skulle jeg mødes med de andre finalister for første gang, og jeg var død nervøs for at sige det mildt. Jeg havde stalket dem alle på Facebook, og de var alle ualmindelige smukke. Den ene havde været med i Topmodel, den anden var professionel danser og den tredje skuespiller. Sikke nogle konkurrenter altså!

Det viste sig, at alle pigerne var så søde og nede på jorden. Det gik op for mig, at de var mennesker ligesom jeg selv. Jeg kunne skimte et glimt af den samme nervøsitet og usikkerhed i de andre piger, som jeg selv kom med. Det var en hel ny verden for os alle, og det var overvældende. Vi fik hurtigt knyttet venskabelige bånd til hinanden, vi skrev sammen hele tiden og hjalp hinanden. Vi var i samme båd, og vi holdte sammen!

Point of no return

Ugerne gik og vores første træningsweekend nærmede sig. Igen mærkede jeg nervøsiteten sprede sig i mig. Jeg var spændt på, hvad weekenden ville bringe.

Vi fik øvet en masse catwalk – så meget at jeg til sidst ikke kunne mærke mine fødder, haha! Ud over det kom den forhenværende Mr. World, Nicklas Pedersen, forbi. Jeg husker tydeligt, da han trådte 
ind af døren. Alles munde stod på vid gab, og mit hjerte bankede! Hold nu ferie hvor var han betagende flot! Blå øjne, lyst hår, veltrænet, totalt blændende smil – what’s not to like? Nå, nu til det mest grænseoverskridende der skete den weekend! Vi skulle alle, enkeltvis, stille os op og præsentere os selv på engelsk overfor denne perfekte mand. Det var noget af det mest grænseoverskridende, jeg nogensinde har gjort! Men da jeg stod der, tænkte jeg bare: Katrine, hvad er det værste, der kan ske? At han vil grine af dig?

Forsættelse fra artiklen i magasinet følger her:

Det gik ganske fint, og efter den oplevelse følte jeg mig for første gang igennem hele forløbet rolig og egentlig også lettet. Det var simpelthen point of no return for mig! Kan jeg stå og tale foran Mr. World, jamen så kan jeg da hvad som helst her i livet.

The final night!

Musikken startede, det var nu! SHIT! Mit hjerte hamrede løs! Tænk hvis jeg falder? Hvad nu hvis jeg glemmer dansen? Tankerne fløj rundt i hovedet på mig, og jeg forsøgte ihærdigt at ignorere dem. Jeg tog en dyb indånding og trådte ud på scenen. Det var overvældende… Der for enden sad Lisa Lents, iført den smukkeste blondekjole, med sit dommerpanel som blandt andet bestod af kendissen Gustav. Jeg svingede med hofterne og gav dommerne mit sødeste smil! Jeg mærkede hvordan alt inde i mig arbejdede på højtryk! Det var for vildt! Jeg blev mødt af varme smil og en helt særlig stemning, som jeg aldrig vil glemme. Rummet var fyldt af liv og glæde! Jeg og alle de andre finalister nød hvert et øjeblik på scenen, også selvom at vi var så nervøse! Vi havde alle en fantastisk aften. Jeg endte i en top 15 ud af 30 andre smukke, intelligente og søde piger, og hvor er jeg glad. Den smukke Helena Heuser vandt titlen som Miss Danmark 2016, og det er så velfortjent. Jeg glæder mig til at følge hendes spændende rejse til Miss World 2016, og jeg er sikker på, at hun vil klare det super godt!

En mere selvsikker pige

Jeg står nu her på den anden side af det hele og kan ånde lettet op! Det har været fantastisk, vildt, sjovt, spændende, grænseoverskridende, nervepirrende, hårdt… Jeg kunne blive ved! Det er helt sikkert en oplevelse, jeg vil fortælle videre til mine børn og børnebørn, når vi en dag kommer dertil, haha. Konkurrencen har skubbet mig et godt stykke ud over min comfort zone, men er det ikke også det, de kloge siger, at man vokser og udvikler sig med? Jeg kan i hvert fald mærke, at jeg er blevet en mere selvsikker udgave af mig selv, jeg hviler i mig selv, og står ved hvem jeg er! Min deltagelse i denne konkurrence er en oplevelse, jeg ikke vil være foruden. Når alt det så er sagt, så glææææder jeg mig til at kunne bruge min tid på mit nye liv i Århus og mit nye drømmestudie Journalistik! Jeg er spændt på, hvad livet bringer mig herfra – en ting er sikkert: Bring it – jeg er klar!

14375161_10211563155421437_1117970150_o

14203426_10211563126740720_299853065_o

14339819_10211563149021277_1890987720_o

14359684_10211563176541965_1323859630_o

14359848_10211563135340935_1032092885_o

14374588_10211563154541415_640490418_o  14408049_10211563174061903_846900816_o-1