Wellness for den gravide

tekst MAriA TvErgAArD-JAKoBSEN | foto MAriA TvErgAArD-JAKoBSEN

Under en graviditet er kroppen udsat for store forandringer, hvilket kan medføre store belastninger, ømhed og træthed. En graviditetsmassage kan være med til at aflaste spændte og ømme områder

APPETIZE har sendt Pernille, der venter sit tredje barn, ned for at få en lækker graviditetsmassage hos MH Beauty Clinic i Nibe.

I klinikken bliver du afslappet næsten med det samme, du træder ind. De lyse, hvide lokaler udtrykker en form for ro, som gør, at man med det samme kommer lidt ned i gear.

– En massage indeholder blandt andet en drænage ned omkring benene, hvor man ofte har lidt væskeansamlinger. Derudover koncentrerer jeg mig meget om lænden, hvor man ofte har lidt ondt. Jeg spørger selvfølgelig altid den gravide, om hun har ondt nogle bestemte steder, så jeg kan fokusere på lige præcis hendes enkelte behov, forklarer indehaver Mette Hviid.

Mange gravide benytter sig af graviditetsmassage, når maven vokser. Det, der gavner dig, gavner dit barn. Som gravid kan man føle sig lidt ekstra sårbar, hvilket Mette er utrolig opmærksom på:

– Jeg spørger altid inden, om hun gerne vil have, at jeg masserer på hendes mave. For nogle kan det være en smule grænseoverskridende, at en fremmed skal røre ved ens mave, så jeg spørger altid først. Men jeg har endnu ikke oplevet, at der er nogen, der har sagt nej, men derfor synes jeg stadig, det er vigtigt at spørge. Maven bliver bagefter smurt ind med anti-strækmærkecreme, hvilket de fleste synes er rigtig lækkert, fortæller Mette.mh-beauty-3-copy

En afslappende time

En dejlig graviditetsmassage, hvor du ligger og slapper af, imens din krop bliver plejet, gør underværker. Mange vælger også en time på briksen simpelthen for at gøre noget godt for sig selv, hvilket Mette også oplever.

– Tit kommer den gravide måske, fordi hun er træt, og så er det bare dejligt at få lov at ligge og slappe af. Måske har hun små børn i forvejen, og så er det bare rart at komme ned og blive nusset lidt om i en times tid uden nogen former for stress og jag.

I de flotte, lyse lokaler hos MH Beauty Clinic er der varme i tæpperne, og man kan blive pakket ind og virkelig få slappet af. Det er noget, Pernille kan nikke genkendende til efter massagen, da jeg spørger hende, om det var godt. Pernille døjede lidt med vand i hænderne, og efter Mette har masseret dem, føles de nu lettere.

– Jeg er helt afslappet nu, fortæller Pernille. Det var en helt wellnessoplevelse; jeg kan virkelig mærke en forskel i mine fingre i forhold til før.

Hos MH Beauty Clinic bliver en graviditetsmassage altid afsluttet med en ansigts- og hovedbundsmassage som lidt ekstra velvære til den gravide.

mh-beauty-copy

mh-beauty-1-copy