Lokalmusikken skal atter hyldes

PRESSEMEDDELELSE: Skråen - Foto: Lucas Illianes & Jacob Gramkow

Band Battle 2022 sætter atter jagten ind på at finde ”Årets Nordjyske Live Band” og ”Årets Nordjyske Songwriter”.

 

Det traditionsrige Band Battle løber af stablen dette forår, og for 36. gang åbner Skråen dørene for publikum til en tour de force af nordjysk musik.

De deltagende musikere skal foruden titlerne som værende Årets Nordjyske Songwriter og Årets Nordjyske Live Band, dyste om en præmiepulje med en værdi på over 80.000 kr. Præmiepuljen indeholder kolde kontanter, koncert-optrædener og live videoproduktioner.

 

Fra fredag d. 14. januar til og med 11. februar kan nordjyske artister ansøge om plads i forløbet via skraaen.dk. Alle musikalske genre er velkomne. Eneste krav er at man har bopæl i Region Nordjylland og præsenterer sit eget materiale.

Bands og sangskrivere har mulighed for at deltage i indledende runder, eller ansøge om plads i semifinalerne ved at indsende sin musik via en online ansøgningsportal. Der er ikke krav om kvaliteten af optagelsen som indsendes. Det vil sige at en smartphone optagelse godt kan bruges, så længe man kan høre hvad der foregår. Et udvalg af professionelle musikere og branchefolk vil siden lytte ansøgningerne igennem og udvælge årets deltagere.

 

Der er sket meget siden Band Battle 2021, bl.a. har man kunne opleve en lang række af deltagernes egne koncerter på Skråen og i Kedelhallen i Nordkraft som en del af Songwriters Beachclub. Årets Nordjyske Songwriter Al Jacobi (Billedet herunder), med det borgerlige navn Rune Mørch Albrechtsen, har med sit ærlige, konceptuelle og gennemførte hiphop projekt nået den store milepæl at udgive sit debutalbum med en række tilhørende koncerter. Det har absolut heller ikke stået stille hos vinderen i Band kategorien 2021, Vingard (Billedet øverst). Ud over titlen som Årets Nordjyske Live Band er det blevet til optrædener i tv-shows, udgivelse af 6 singler og 80 koncerter! Nu rykker bandets forsanger og sangskriver Tine Vingaard de nordjyske teltpæle op og flytter til Berlin for at opleve nye musikalske eventyr. Men vi glæder os til atter at høre Vingard i det Nordjyske i det kommende år.

 

 

I år vil de indledende runder af Band Battle finde sted på Østhimmerlands Ungdomsskole, Abzalon Event Factory og Skråens lille scene. Semifinalerne kommer til at foregå på Skråen hvor publikum på vanlig vis har mulighed for at stemme deres favoritter videre til den store finale, som i år finder sted d. 14. maj.

 

Band Battle 2022 er mere end en konkurrence. Skråen ønsker at finde så meget Nordjysk passion og talent som muligt, samtidig med at styrke det nordjyske musikmiljø gennem koncerter, netværk, kompetencer og udvikling. Derfor arrangeres workshops og foredrag for de udvalgte i forårsperioden, i samarbejde med lokale aktører. Band Battle indebærer også muligheden for de deltagende at blive ”opdaget”. Igen i år består Band Battle finalens dommerpanel af professionelle branchefolk fra festivaler, spillesteder, pressen, bookingbureauer mm.

 

Af tidligere deltagere finder man bl.a. Rikke Thomsen, Ginne Marker, Angående Mig, The Blue Van og Hjalte Ross som blandt andet efterfølgende har spillet support for Dizzy Mizz Lizzy, Nik & Jay, Poul Krebs, Benal og mange andre på Skråen, til Skovrock og Fredagsfest i Karolinelund. Så der er altså meget på spil!

 

Find ansøgningsportalen og mere information om Band Battle på Skråen.dk

 

For spørgsmål direkte; kontakt Mark Kühn, tlf: 60651121, mark@skraaen.dk

 

 

Band Battle 2022 – Datooversigt, alle dage kl. 20

 

Indledende runde:                                                         

Østhimmerlands Ungdomsskole              16. februar

Skråens Lounge (bands)                           23. februar

Abzalon Event Factory (songwriter)         02. marts     

 

Songwriter Semifinaler på Skråen:          18. & 24. marts

Band Semifinale på Skråen:                     26. marts & 21. april

Finale:                                                       14. maj