Limetærte med pistaciefrangipane og hvid chokoladecreme

I skal forkæles med en limetærte med pistaciefrangipane og hvid chokoladecreme!

Så starter et nyt kapitel for mig. Nu som blogger for APPETIZE.

Jeg har glædet mig enormt meget til at skulle i gang. Jeg glæder mig til at inspirere jer til at afprøve mine opskrifter. Indimellem vil jeg give den gas og vise jer, hvordan man kan kreere et mesterværk, og andre gange vil jeg vise jer, hvordan man hurtigt kan bikse noget simpelt, men velsmagende, sammen.

Jeg vil også indimellem tage jer med bag “kulissen” og give jer et lille indblik i mit liv som mor til Oskar og kæreste til Martin.

I denne omgang vil jeg præsentere jer for en af mine yndlings – LIMETÆRTEN! Sprød mørdejsbund, lækker crunchy nøddemasse, en limecurd med massere af syre og en sindssygt lækker og fed chokoladecreme på toppen!

Man vælge at følge grundopskriften og stadig få en sindssygt velsmagende tærte, eller man kan udfordre sig selv lidt og kaste sig ud i at lave “det lille ekstra” – nemlig den hvide chokoladecreme.

OPSKRIFT

8 personer – tærteform 18 cm
Sværhedsgrad: middel

INGREDIENSER

MØRDEJ
300 g. hvedemel
150 g. blødt smør
100 g. flormelis
1 æg
1 nip salt

PISTACIEFRANGIPANE
30 g. usaltede pistacienødder
30 g. mandelmel
60 g. sukker
60 g. blødt smør
1 æg
1 nip salt

LIMECURD
1 blad husblas
110 g. sukker
30 g. stuetempereret smør
3 usprøjtede, økologiske lime (skal og saft)
1 æg
evt. en lille smule grøn pastafarve/frugtfarve

DET LILLE EKSTRA: HVID CHOKOLADECREME
1 blad husblas
2,5 dl. piskefløde
80 g. hvid chokolade

FREMGANGSMÅDE

LIMECURD:

Udblød husblassen i koldt vand i cirka 10-15 minutter. Kom sukker, lime (saft og skal) samt ægget op i kasserollen. Varm blandingen op ved middel varme og under hyppig omrøring med et piskeris. Stop når massen tykner godt og har en temperatur på cirka 75-85 grader. Tag kasserollen af varmen, tilsæt husblas og smør. Rør rundt.

Når dine limecurd er kølet en smule ned, kommes den i en engangssprøjtepose og på køl i et par timer, gerne til dagen efter (du kan speede processen op ved at komme curden i fryseren).

 

MØRDEJ:

Ælt alle ingredienserne sammen med hænderne til en ensartet dej. Stil den koldt i ½ time inden udrulning. I mellemtiden laves pistaciefrangipanen.

Rul dejen relativ tyndt ud i en anelse mel – ca 2-3 mm. Sørg hele tiden for at dejen kan flytte sig fra bordpladen. Læg forsigtigt den udrullede dej ned i tærteformen.

Tryk dejen forsigtigt fast til sider og bund. Tryk overskydende mørdej af kanten. Kom pistaciefrangipanen ned i bunden. Efterlad lidt plads til limecurden.
Bag nu bunden i ovnen ved 180 grader i ca. 15-20 minutter til den er let gylden. Afkøles helt inden den befries af formen.

PISTACIEFRANGIPANE:

Blend pistacienødder og mandler til mel.

Kom pistaciemel, mandelmel, sukker, smør, æg og salt i en skål og pisk det let og luftigt.
Smør frangipanen ud i bunden af tærtebunden. Bag tærten i 20-22 minutter ved 175°C, til den er gylden. Lad tærten køle helt af.

HVID CHOKOLADECREME:

Udblød husblassen i koldt vand i ca. 15 minutter. Hak den hvide chokolade groft. Opvarm piskefløden i en kasserolle til den næsten når kogepunktet.

Kom den hakkede chokolade i en skål og tilsæt herefter den varme piskefløde. Rør indtil chokoladen er helt smeltet med fløden. Put cremen på køl i minimum 3 timer eller gerne til dagen efter. Pisk cremen tyk og kom den i en sprøjtepose og lav små toppe ovenpå tærten. Jeg har “freestylet” lidt og brugt en sjov silikoneform hvor jeg har støbt cremen i.