Leg og læring på hovedbiblioteket

Tekst redaktionen/PR | Foto Aalborg bibliotekerne

Dagen efter Sankt Hans, lørdag d. 24. juni, flytter Universitarium ind på Hovedbiblioteket. Her byder de på utallige eksperimenter og oplevelser for børn og unge resten af juni, juli og august, så der er bestemt ingen grund til at kede sig i ferien

Hvis sommerferien ikke lige går til udlandet, er der ingen grund til at sidde hjemme og kede sig. Aalborgs eksperimentarium for børn og unge flytter denne sommer ind på Hovedbiblioteket.

Temaet for dette års eksperimenter og science shows er ‘Kroppen’, og listen over forsøg interaktive eksperimenter, robotter og sanseinstallationer er i år både vild og voldsom.

IMG_0380

Kroppen og Universitarium flytter ind

Universitarium har brugt et helt år på at forberede denne omgang af det tilbagevendende eksperimentarium. Hvert år får videnskaben via Universitariums åbne sommerlaboratorium en form og sammenhæng, så børn og unge selv kan prøve den og sætte den i relation til hverdagen.

– For os er det et oplagt partnerskab, siger chef for Aalborg Bibliotekerne, Kirsten Boelt.

– Den appetit på viden – og lyst til at eksperimentere – som Universitarium er med til at vække hos børn og unge, trækker tråde ud til alt det, vi som institution er sat i verden for at understøtte: Nysgerrighed, sammenhæng og perspektiv på verden, fortsætter Kirsten.

IMG_0359

30% af gulvarealet dækket af tarm

Til åbningsceremonien vil Universitarium afsløre den syndflod af interaktive eksperimenter, robotter og sanseinstallationer, som man hen over sommeren vil kunne opleve.

Et af de større tiltag er en gigantisk, interaktiv tarm, der spreder sig over mere end 30% af gulvarealet i bibliotekets ene længe (’Pulsen’), så man kan gå oprejst inde i den.

Ellers er alle øvrige hjørner af kroppens sanser og funktioner også under luppen, og du kan blandt andet prøve at kontrollere en robot med muskelsignaler, bygge din egen lunge, teste din smertefølsomhed, prøve en CT- og ultralydsscanner, føre kniven i en operation og rigtig meget mere.

Tre gange dagligt – klokken 12, 14 og 16 – vil der derudover være science shows, hvor den skøreste fysik og kemi blandes op med dristige forsøg med kroppen og dens mekanismer.

’Universitarium på Hovedbiblioteket’ åbner d. 24. juni kl. 10.30 med et større science show, hvor der vil blive serveret snacks, insekt-müslibars og andet godt for fordøjelsen.