Lyden af Aalborg – når vækstlaget blomstrer

Nyt samarbejde giver aalborgenserne gratis festival, pladebørs og unik mulighed for at møde Limfjordens undergrundsscene 

Er din playliste blevet smittet med forudsigelighed, og hungrer din sjæl efter nye, uforudsigelige musikoplevelser, så stil din sult på Aalborgs nye, gratis éndags-festival, den 18. juni.

Her byder ‘Lyden af Aalborg’ på pladebørs, nye formater og hele otte bands fra den aalborgensiske undergrund.

Festivalen er et kærlighedsbarn mellem 1000Fryd og Aalborg Bibliotekerne; og skal være en platform for den lokale dansksprogede musikscene – samt et kraftigt nik til lyrik og santekster som drivkraft for musikken.

Dansk, der rykker

Festivalen byder på bands og artister som ‘Skråt Op’, ‘Kogekunst’, ‘Christian Høgh’, ‘Grassat’, ‘Amdis Flugtplan’, ‘Daggry’, ‘Chavs’ og ‘Vægtløs’

Alle koncerter starter med en guidet tour gennem det enkelte bands tekster og sangunivers, inden bandet spiller koncert i Bibliotekshaven. Kender du derfor hverken bandnavnet eller deres bagkatalog, er der ingen undskyldning for ikke at skråle med, når koncerterne først går i gang.

De optrædende bands og deres tekstuniverser er alle dansksprogede, og det er absolut ikke en tilfældighed. 

“Dansksproget musik er på vej tilbage. De største bands i Danmark er så småt ved at finde ind til formularen fra 80’erne, hvor man var mærkelig, hvis ikke man sang på dansk”, uddyber 1000Fryds bestyrer, Troels Højgaard Sørensen.  

“Den udvikling vil vi gerne hylde og støtte ved at give en scene til de lokale musikere, som aspirerer til at blive det næste store navn med dansksprogede tekster i deres musik.”  

Redningsauktion og pladebørs
Ud over musikken vil der d. 18. juni være indlagt små happenings samt pladesalg af bibliotekets kasserede  – og i flere tilfælde temmelig sjældne – vinyler, CD’er, noder og musiklitteratur.

Udvalgte vinyler vil desuden indgå i Aalborg Bibliotekernes ‘Redningsauktion’, hvor man kan redde plader fra død og makulering ved at byde på dem. En budrunde varer kun fra start til slut af et nummer på det udbudte album – så Neil Youngs ‘Kinda Fonda Wanda’ vil give dig nøjagtig 1:51 minutter til at redde albummet ‘Shocking Pinks’ fra total destruktion.

Både pladebørsen, redningsauktionen og koncerterne er unge- og børnevenlige, så ‘Lyden af Aalborg’ er oplagt som familie- og lørdagsaktivitet; men overvej eventuelt høreværn/ørepropper til de mindstes ører. Festivalen varer fra kl. 11-18, og der vil hele dagen være mulighed for at købe mad og drikke, da 1000Fryd medbringer sin bar, mens bibliotekets café rykker ud i haven.

For en smagsprøve på de optrædende bands – gå til:

http://www.1000fryd.dk/index.php?ufo=koncert&id=5444&new=true

 

Mere info om festivalen kan fås ved henvendelse til Matilde Berg (tlf. 2025 4352 | matilde.berg@aalborg.dk). Om bands og 1000Fryds involvering: tlf. 2095 0666 | 1000fryd@1000fryd.dk