Landsbylivet

En mand og hans passion | Peter Møller Madsen

Peter Møller Madsen er gift med Hanne og sammen har de to børn – Thilde på 19 år og Malthe på 21 år. Begge børn er for kort tid siden flyttet hjemmefra, så nu er der blevet mere plads og meget stille i huset på villavejen i Nibe. Det skal Peters store pladesamling bl.a. kompensere for. Den får meget snart atter plads i huset… Peter elsker Nibe –

Hvad er din passion?

Ud over at lave festival – for det er jo en kæmpe passion for mig, så er det at fokusere på de mange muligheder, der er ved et mindre, men meget velfungerende samfund som det i Nibe. Det giver muligheder for at være tæt på, men samtidig mærke roen og i det hele taget leve et trygt liv.

Vi flyttede tilbage til Nibe netop for at give Malthe og Thilde trygge rammer i opvæksten. Dengang valgte vi at købe et lille hyggeligt hus på 130 kvadratmeter, som jo var nemt at komme af med, hvis jeg/vi følte, at det blev for omklamrende og livet gik i stå. Men virkeligheden var jo, at smalltown-bagsiderne som sladder, jantelov og indspisthed i den tid, jeg havde boet i København og Aalborg var afløst af visioner, engagement og hverdag i eksklusive rammer. Vi bor stadig i det lille hyggelige hus – og nu er ungerne jo flyttet hjemmefra, så NU har vi ikke behov for mere.

Hvorfor er det din passion?

 • Fordi jeg hviler meget i mig selv herude i smørhullet ved fjord og skov. Og fordi det er vigtigt, at vi holder fokus, så Nibe også fremover udvikles, hvor meget andet afvikles.
 • Vi er selvforsynende ift. fritidstilbud, butikker, restauranter osv.
 • Omgivelserne med hyggelig og intim midtby, skov og fjord.
 • Lever i hverdagen tæt på en meget stor del af festivalens frivillige og dermed også festivalens DNA.
 • Nærværet og trygheden.
 • Gåafstand til alt. Alligevel har jeg for kort tid siden fået en P-bøde i Nibe.
 • At det kun tager 10 min. at køre til byskiltet i Aalborg.

Hvad er det værste ved det?

 • At man ikke kan gå hjem fra koncerter, byture og andre sociale oplevelser i Aalborg.
 • At originalerne og landsbytosserne er ved at være en uddøende race.
 • At jeg, hvis jeg en aften vælger at gå på Jernkroen, så er det helt sikkert, som amen i kirken, at man har en beruset bargæst i øret. Meningen og hensigten er den bedste, men uanset om det er ros, ris eller en god idé, så kan det ind imellem være skønt at have helt fri.
 • At selv Nibe ikke slipper for P-vagterne.

Sjov fakta omkring din passion:

Engang en kedelig og ikke særlig ”sexet” by, hvor skov og fjord satte grænser for udvikling. En by hvor alle kendte hinanden, og hvor vi som børn og unge oplevede, at vores forældre vidste alt om den ballade, vi endnu ikke havde lavet endnu. 
Nu er Nibe et samfund i en positiv udvikling. Der er stor tilflytning – og det er masser af ressourcestærke familier. De førnævnte grænser er nu blevet til ressourcer, og det er attraktivt at bo tæt på skov og vand.

Hvor mange timer om ugen bruger du på din passion?

Øhh – det kan jeg vist ikke sætte timer på…

Er det en passion for alle?

Jada, og lige nu er der gang i udstykningen herude, så vi kan sagtens være flere – bare det ikke går ud over det eksklusive, hyggen og nærværet.

Fakta om Peter Møller Madsen

ALDER 56 
år
JOB Festivalleder på Nibe Festival
CIVILSTATUS Gift med Hanne. Alle siger jeg har været heldig med hende.
BØRN Malthe 21 år og Thilde 19 år
CITAT ”Vi i knibe her i Nibe, for vi ligger et uheldigt sted. Aalborg har jo alt på stribe, vi har intet, vi kan bytte med!” sang det lokale band The Bongoes dengang i start-70 ́erne. Det har vi nu – f.eks. nærmiljø, en af kommunens største skoler, fritidstilbud, som pr. indbygger garanteret godt og vel matcher Aalborg, beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed og selvfølgelig også Nibe Festival.