Mød Aalborg Symfoniorkester til små gratis koncerter i sommerlandet

PRESSEMEDDELELSE: Aalborg Symfoniorkester

Aalborg Symfoniorkester er hele Nordjyllands symfoniorkester, og aktiviteterne rækker langt ud over de koncerter, orkestret spiller i Koncertsalen i Musikkens Hus. Til august rykker musikerne ud af salen og giver små pop-up koncerter i mindre konstellationer rundt omkring i den nordjyske region. I år er det torsdag 3. og fredag 4. august, hvor man blandt andet kan være så heldig at opleve en minikoncert i Hadsund, Brovst, Sæby og Nibe.

 

Koncerterne er gratis for publikum, og man kan både møde strygere og blæsere i duo-, trio-, kvartet- og kvintetformationer. Orkestrets musikere spillede også pop-up-koncerter sidste år i august, og dengang var der meget fokus på at møde publikum efter en lang corona-nedlukning. Modtagelsen var meget positiv, og allerede dengang slog Aalborg Symfoniorkesters kunstneriske chef, Tecwyn Evans, fast, at den slags koncerter vil man byde på flere af i fremtiden.

 

“Turnéen kan forhåbentligt være med til at vække en nysgerrighed for musikken, og det er håbet, at endnu flere nordjyder får øjnene op for den klassiske musik og orkestret,” sagde Tecwyn Evans sidste år, og noget tyder på, han fik ret. Orkestret oplever i al fald en stigende interesse for symfonikoncerterne – både fra unge og ældre publikummer. Den nye sæson byder på mange forskellige koncerter – blandt andet nogle, der har fået betegnelsen ”en god begynderkoncert” til glæde for nye målgrupper.

 

Vind billetter

Derfor har musikerne også både sæsonprogrammer samt en lille konkurrence med rundt til koncerterne i august. Det er muligt at vinde billetter til sæsonens åbningskoncert 31. august med den nye chefdirigent Joshua Weilerstein. Vi glæder os til at møde publikum helt tæt på.

 

Her kan du møde musikerne

 

Trio

Taras Daniluk, violin, Olga Daniluk, violin og Hanne Houengaard, cello

Vendsyssel Kunstmuseum i Hjørring 3.8. kl. 13 og kl. 14.30

Vebbestrup Is ved Hobro 4.8. kl. 12.30 og kl. 14

 

Duo

Else Marie Tolbøll, violin og Mette Nielsen, harpe

Museet for Papirkunst i Blokhus 3.8 kl. 13, kl. 14 og kl. 15

Café Salt i Mariager 4.8. kl. 12, kl. 13 og kl. 14

 

Kvartet

Christina Rudan, violin, Mette Marie Matthiesen, violin, Elsebeth Schmidl, bratsch og Kirsten Martinsen, cello

Børglum Kloster 3.8. kl. 12 og kl. 14.30

Vrå Bryghus 4.8. kl. 12.30 og kl. 14.30

 

Trio

Kaja Marie Andersen, fløjte, Sheila Popkin, fagot og Erik Sandberg, horn

Bankpladsen 4 i Hadsund 4.8. kl. 12 og kl. 14

 

Kvintet

Lars Ole Schmidt, trompet, Henrik Lützen, trompet, Charlie Ransley, horn, Jacob Ringsmose, basun og Mattias Johansson, tuba

Bratskov Herregård ved Brovst 3.8. kl. 10.30 og kl. 12

Julins på torvet i Nibe 4.8. kl. 12.30 og kl. 14

 

Duo

Ian Berg, bas og Jeffrey White, bas

CLICK i Sæby 3.8. kl. 12.30 og kl. 14

Adelgade 4 i Hobro 4.8. kl. 12.30 og kl. 14