Køberrådgivning giver dig stor tryghed i dit boligkøb

REKLAME | EDC DANEBO, CITY

Betalt artikel

Boligkøb er en af de største beslutninger, vi gør os i livet. Der er rigtig mange ting, man skal overveje og tage stilling til. Vores mursten danner rammerne for vores hjem

Det er her, hvor vi skaber et liv sammen og en tryg base, hvor vores
 børn skal vokse op. Det kan også være studielejligheden, hvor det voksne liv begynder at tage form.

– Vi hjælper forskellige mennesker med vidt forskellige behov, og derfor elsker jeg at hjælpe mine kunder med at finde og købe det helt rigtige hjem – i netop den situation de befinder sig i, fortæller EDC Danebos køberrådgiver Nina Strange.

Præsentation af EDC Danebo’s køberrådgiver

Navnet er Nina Fredsgaard Strange Jensen. Hun bor I Hasseris nær Rotunden med sin bedre halvdel Martin, deres dreng Max på 1 1⁄2 år og en lille hund, Messi. Nina har arbejdet som ejendomsmægler siden 2014 hos EDC Danebo, og har derfor mange års erfaring som mægler. I 2017 tog hun uddannelsen som køberrådgiver gennem Dansk Ejendomsmæglerforening, og allerede dengang havde EDC Danebo en tro og håb på, at de en skønne dag kunne oprette en køberrådgivningsafdeling med en fuldtidsansat køberrådgiver – og denne tid er nu kommet.

– Vi har været i gang siden september 2021, og til dato har jeg i alt haft knap 60 køberrådgivningssager gennem mine hænder.
Det er en forrygende start, og det er virkelig fantastisk, at vi allerede har hjulpet så mange købere med at købe deres nye hjem, fortæller Nina.

Hvad er køberrådgivning?

Der er sikkert mange, som ved hvad en ejendomsmægler er, men hvad pokker er en køberrådgiver? En ejendomsmægler, som man møder på fremvisning, er ansat af sælger, og kan juridisk kun varetage sælgers interesse. En køberrådgiver er med omvendt fortegn. Det betyder, at din køberrådgiver vil stå på din side i forhandlingen og i hele købsprocessen. Det betyder for dig, at du ikke står alene mod sælgers mægler, som er professionel. Nina Strange fortæller;

– Når vi hjælper dig som køberrådgiver fra begyndelsen af boligjagten, står du meget stærkere i forhandlingen, og du har et meget bedre grundlag for at gøre dig en god og tryg handel.

Hvis du ikke har en køberrådgiver på din side, står du med andre ord alene mod sælgers ejendomsmægler. Med dette mener jeg, at sælger er repræsenteret af en uddannet ejendomsmægler, som selvfølgelig skal gøre sit arbejde – nemlig at varetage sælgers interesse. Det er der intet forkert i. MEN, det betyder, at du som almindelig forbruger – og køber – står alene mod en professionel. Hvis vi kigger over i sportens verden, ville det svare til et serie 4 hold spiller mod Barcelona. Det synes vi hos EDC Danebo Køberrådgivning er på tide at gøre lidt op med.

Hvor tidligt skal man som køber kontakte en køberrådgiver?

– Man kan ikke starte for tidligt, hvis du spørger mig, griner Nina.

Typisk vil en køber sidde hjemme fra sofaen og kigge på boliger på nettet. Når køber har fundet en bolig som ser spændende ud, bestiller køber en fremvisning ved sælgers ejendomsmægler.

Køber møder herefter sælgers ejendomsmægler på fremvisning, og allerede i dette øjeblik, står køber alene mod en professionel uddannet ejendomsmægler, som er ansat af sælger til at varetage sælgers interesse.

– Hvis vi som køberrådgiver allerede kan få en dialog med køber inden fremvisningen, har vi mulighed for at klæde køber rigtigt på til fremvisningen med sælgers ejendomsmægler. Vi kan som køberrådgiver gennemgå tilstandsrapport, el-rapport, energimærke, salgsopstillingen og salgshistorikken for området. Herefter kan køber meget bedre træffe et korrekt grundlag for, om de ønsker at købe ejendommen eller ej, fortæller Nina Strange.

Hvordan kan en køberrådgiver spare dig for penge?

Hvis man har set det populære TV-program ‘3xbeliggenhed’, så vil det faktisk fungere meget på samme måde. Køberrådgiveren forhandler prisen på vegne af køber, og man har derfor professionel rådgivning hele vejen. Denne prisforhandling resulterer som regel i et større afslag, og man får som køber en meget bedre handel. Der er nemlig også meget andet end bare pris, som der kan forhandles omkring. Når handlen er aftalt på plads, skal der underskrives en købsaftale som udarbejdes af sælgers ejendomsmægler. Her er det også en rigtig god idé, at man som køber har rådgiver forbehold, så køberrådgiveren kan gennemgå købsaftalens og alle handlens dokumenter. Derved sparer køber også udgiften til en advokat.

– Vi vil som køberrådgivere rigtig gerne med fra boligsøgningen den begynder hjemme fra sofaen, til man som køber står med nøglerne i hånden. Det giver en langt bedre handel for køber – både økonomisk – men bestemt også set ud fra et menneskeligt perspektiv. Man har som køber langt færre bekymringer, og opnår derved meget mere tryghed gennem købsprocessen. Det er min klare opfattelse, at flere og flere kunder vi møder på vores vej, efterspørger en køberrådigiver, og jeg tror helt bestemt det er kommet for at blive, afslutter Nina Strange.

Hvis du går med overvejelser om at købe bolig, så giv Køberrådgiver Nina Strange et kald på tlf. 6161 3464 og få en snak om hvordan hun kan hjælpe dig med dit boligkøb.

EDC Danebo, City
Vesterbro 59
9000 Aalborg
mail: 915@edc.dk