Jarl Friis-Mikkelsen går i kloster i kunstens navn

Tekst Pressemeddelse (Børglum) og Redaktionen | Foto Børglum Kloster

Som blandt andet skuespiller, filminstruktør og tv-vært er Jarl Friis-Mikkelsen et kendt ansigt i det danske mediebillede. Men det er dog knap så kendt, at Jarl Friis-Mikkelsen har været udøvende kunstner i omkring 20 år.

Den kendte dansker har tidligere holdt den kunstskabende side af sig helt privat. Det er en passion, der kun er kendt af den nærmeste vennekreds. I denne påske, og sommeren over, kommer dette til at ændre sig, når Jarl Friis-Mikkelsen udstiller sine værker på det næsten 1000 år gamle Børglum Kloster.

Inspireret af oversigtskort

’Nå her står jeg så’ er titlen på Jarl Friis-Mikkelsen kunstudstilling på Børglum Kloster. Udstillingen rummer over 60 forskellige værker i acryl. Jarl Friis-Mikkelsens kunstværker er inspireret af den type oversigtskort som man blandt andet finder i storcentre, større kulturcentre og parker, hvor en rød prik angiver ’Her står du.’

For Jarl Friis-Mikkelsen repræsenterer den røde prik et symbolsk pejlemærke og et udgangspunkt, der muliggør udforskning og opdagelse.

Dette afspejler sig i kunstnerens værker på udstillingen, hvor denne røde prik indgår i værkerne i forskellige afskygninger.

Et af Jarl Friis-Mikkelsens værker, som man kan se på udstillingen

Kunsten var en privat passion

Den kendte dansker beskriver kunsten som værende helt uundværlig, idet kunsten for ham er livsforlængende, uddybende og til evig inspiration. For selvom Jarl Friis-Mikkelsens kunstnervirke tidligere har været privat, så er det en passion, der ikke har sluppet grebet i ham efter 20 år.

Friis-Mikkelsens malerier har skiftet meget udtryk i løbet af årene og de værker man nu vil kunne opleve på Børglum kloster er mere simple i udtrykket end de tidligste kunstværker. Jarl Friis- Mikkelsen søger i sin kunst at finde frem til enkelthed i kompleksiteten.

Jarl Friis-Mikkelsen har en lang karriere bag sig i medieverdenen, men nu kommer den kendte dansker til at afsløre en helt ny side af sig selv, når hans kunstværker kan opleves af offentligheden i løbet af sommeren på Børglum kloster.

Kunstudstillingen ved Jarl Friis-Mikkelsen kan opleves på Børglum Kloster i perioden 14. april – 25. august 2019. Læs mere her