Forberedelser til påskens fester

Reklame

Annonce

Om mindre en måned er det påske. Man kan næsten ikke sige påske uden at nævne påskefrokoster. Om det så er en påskefrokost for familien, venner eller nogen helt tredje, så kræver det stor forberedelse at afholde en fest. Det kan ofte virke uoverskueligt at skulle være vært, så vi guider dig til hvilke forberedelser, som du kan gøre klar inden festen begynder.

Pynt op

Nogen som gør en fest er lige i skabet er pynt. Pynt bliver ofte nedprioriteret, da der er så mange andre ting, som man skal huske på. Dog er det vigtigt, at man ikke glemmer det. Du i god tid forbedre, hvilke slags pynt som din bolig skal udstyres med. Lav for eksempel allerede nu bordkort. Fordelen ved bordkort er, at du på den måde kan være med til at sikre dig, at hele festens deltagere har det sjovt. En Georg Jensen Damask dug er ligeledes med til at pynte bordet. Så sørg for at stryge den i god tid, og dæk desuden bordet en dag eller to før. Du skal ligeledes tage stilling til, om du ønsker at pynte dit hjem op med påskeæg eller andre påsketing. Dette kan du ligeledes gøre nogen dage op til festen. På den måde skal du ikke stresse over det på dagen.

Få hjælp udefra

Uanset om du laver alverdens forberedelser, så kræver selve festen meget energi. Som vært skal du sørge for, at alle snakker, har noget i deres glas og kan lide maden. Det kan være et stort ansvar, især hvis der er inviteret mange mennesker med til festen. Du kan derfor lette din egen byrde, ved at bede om hjælp fra en af dine venner. Hvis du spørger sødt, så vil de helt sikkert hjælpe dig med at holde festen. Dog skal du huske på, at det ikke er personens ansvar, og han/hun gør det af fri vilje. Så sørg for at sende blomster, som tak. Så vil personen helt sikkert hjælpe dig igen, hvis du har behov for den engang ude i fremtiden.

Maden

Det vigtigste ved en påskefrokost er maden. Hvis du har inviteret mange mennesker, så er det et kæmpe ansvar og opgave, som man har foran sig. Så du skal tage stilling til om gæsterne hver især skal tage en ret med eller om du selv skal stå for at lave al maden. Et alternativ til disse er catering. Catering kræver blot at du henter maden på dagen, eller så kan du endda få det tilsendt, således du ikke skal bruge din tid på at tage ud og hente maden.

Selskabslege

Der er intet som kan få gang i en fest som selskabslege. Hvis det ikke er alle gæster, som kender hinanden lige godt, så er selskabslege den perfekte måde, hvorpå man kan få rystet alle godt sammen. Der findes masser af selskabslege til alle former for gæster. Så sørg for at du finder de selskabslege, som passer bedst til selskabet. Hvis det er en familiepåskefrokost, er det nok ikke en god idé at lege de mindre sobre lege. Hvis det derimod er en påskefrokost for alle vennerne, vil de fleste gæster synes, at det er sjovt at lege de mindre sobre lege. Hvis du ikke selv er kreativ nok til at finde på selskabslege, så er der helt sikkert en af dine gæster, som er friske på opgaven. Så skriv ud i god tid, om der en, som vil melde sig selv til at stå for underholdningen til din fest. Apropos underholdning så er musik et must for enhver fest. Så sørg for at få lavet en spilleliste, som passer til festen.