Filmforelsket – Det er kærligheden til film, der driver Biffen i Nordkraft

Reklame | Biffen

Annonce – Hvis du synes, personalet ser forelskede ud i biffen, er det ikke helt forkert. Efter godt 30 år i branchen, er de stadig lige forlibt i film. En passion, der sikrer nordjyderne et varieret filmudbud med kvalitetsfilm fra hele verden.

Film, der rykker

På kontoret sidder Karin Fast og håndplukker film til de kommende måneder.

– At gå ind i Biffen skal gerne opleves som at gå hen til en delika-tessedisk for film, forklarer Biffens daglige leder. – Vi vil gerne vise både de brede, de smalle, de skæve og de dybe, siger hun.

Biffen er Aalborgs eneste art cinema og viser fortrinsvis film lavet udenfor Hollywoods mainstream. Ofte film, der ikke ‚bare‘ underholder, men også udfordrer og flytter grænser.

– Film må gerne minde os om, at vi befinder os i en mangfoldig verden, hvor livet leves og opleves på mange måder. Og det kan film af høj kunstnerisk kvalitet give os indsigt i.

Film, der samler

Trods nye muligheder med diverse streamingtjenester og tv „on demand“ går folk stadig i biografen. Det, at dele sin biografoplevelse med andre, er noget særligt, og den oplevelse forsøger Biffen at støtte gennem forskellige initiativer, hvor gæsterne kan mødes omkring film: – filmfestivaller, filmklubber, filmkredse, filmevents med oplæg, kulinariske oplevelser, m.m.

I løbet af efteråret præsenterer Biffen hele tre nye filmfestivaller. Den første, „Don‘t Fear the Weird“, er en filmfestival, der stiller skarpt på psykisk sygdom såvel på film som i virkelighedens verden. Senere på året følger en musikfilm-festival og en festival med fokus på mennesker og robotter.

Cinemateket i Biffen

Hver tirsdag aften – og andre udvalgte dage – vises der cinemateksfilm i Biffen. Her kan man opleve nogle af filmhistoriens prægtigste og vigtigste værker, og ofte suppleres filmoplevelsen med introduktion, mad eller musik, der løfter filmoplevelsen. Eksempelvis nød mange et gensyn med den klassiske spagettiwestern „Once Upon a Time in the West“, hvor der blev serveret gratis whisky før filmen, og en begejstret filmkender indledte filmen.

Klassikere er cool

Det var ellers med en vis spænding, at Biffen Nordkraft åbnede dørene til en ny Cinematekets-afdeling i januar. Men publikum har taget tilbuddet til sig, og de ugentlige cinemateksfilm har gennemsnitligt trukket 10 % flere publikummer end Cinemateket og Biffen forventede, da samarbejdet startede. Cinemateket (Det Danske Filminstitut) ligger i København, men har filialer i Aalborg, Aarhus og Odense.

– Vi er ved at lære publikum at kende og spore os ind på, hvilke film nordjyderne helst vil gense eller se, fortæller Sophie Engberg Sonne, redaktør i Cinemateket i København.
- Målet er selvfølgelig er at fylde salene, men et af formålene med samarbejdet er også, at der skal være plads til det smalle. Smalt behøver dog ikke at betyde få publikummer, hvis filmene „pakkes ind“ på en måde, der appellerer bredt, tilføjer Sophie.

CINEMATEKSFILM I SEPTEMBER:

TIRSDAG 03/09 18:30 The Constant Gardener
Fernando Meirelles, 2005.
Ralph Fiennes i mesterlig filmatisering af John le Carrés berømte spændingsroman.

TIRSDAG 10/09 18:30 First Blood
Ted Kotcheff, 1982
Sylvester Stallone som enmandshær i højintens action- kultklassiker.
EVENT Filmintro af cand. mag i filmvidenskab Jacob Krogsøe.

TIRSDAG 17/09 18:30 Reservoir Dogs
Quentin Tarantino, 1992
Tarantinos bemærkelsesværdige debutfilm er den ultimative fornyelse af den klassiske gangsterfilm.

TIRSDAG 24/09 18:30 Silkehud
François Truffaut, 1964
Fransk elegance møder Hitchcock’sk suspense i Truffauts mesterlige trekantsdrama.
EVENT Filmintro af lektor Thomas Mosebo Simonsen (AAU).

Se mere her: biffen.eu