Støt Pure Oceans med at rense strandene for plastik

Reklame | Pure Oceans

Kenneth Pinsker står sammen med Michael Keller bag Pure Oceans, der har sat sig det mål, at rense strande for affald, og genanvende plastikken til fede produkter.

Både Kenneth og Michael tilbringer meget tid med at rejse, især i Asien, og har derfor opholdt sig på mange strande og set hvordan plastiktilstandene i havene og på stranden gradvidst stiger fra dag til dag.

– Når vi rejste rundt i verden, fandt vi forurenede strande overalt. På Bali fangede vi mere plastik end fisk, udtaler Michael.

På en af deres ture til stranden på Sri Lanka lagde de mærke til, de enorme mængder af skrald og funderede over, hvad der skulle til for, at nogen ville samle affaldet op, så strandene og havene kunne blive renset. Det gav dem ideen til at genanvende plastikken – og det blev starten på Pure Oceans.

Sri Lanka er blot en af de mange udviklingslande med dårlige betingelser for genanvendelse af affald. Det resulterer i, at 100 tons plastik årligt forsvinder ud i havene, hvor det forurener og ødelægger forholdene for maritimt liv.

Pure Oceans team i Sri Lanka har indtil nu renset mere end et ton affald fra forskellige strande bl.a. Hikkaduwa Beach, og flere rensninger af strande er allerede planlagt. Der bliver samtidig også arbejdet i Danmark. På nuværende tidspunkt arbejdes der med at rengøre travle strande langs den jyske vestkyst.

Den indsamlede plastik bliver renset og genanvendt til fede produkter. Du kan støtte projektet ved at købe deres 100% havplastik mobilcovers fra deres webshop.
Kenneth fortæller:

– For hvert cover du køber, bliver der renset 1 kilometer strand på Sri Lanka. Når vi genanvender plastik og sælger produkter, sendes pengene tilbage til den lokale økonomi og derefter renses flere strande.

Adopter en strand på Sri Lanka

Pure Oceans har ligeledes gjort det muligt for virksomheder at adoptere en strand på Sri Lanka, således man betaler Pure Oceans for at holde en bestemt strand ren hver uge. Til gengæld får man som virksomhed sit logo på skraldespande og strandskilte på den pågældende strand. Virksomheder kan så bruge denne goodwill aktivt på de sociale medier og i sin generelle markedsføring.

Havne Clean i Aalborg

Derudover har Pure Oceans planlagt et særligt Havne Clean i Aalborg Havn den 1. september 2019 fra klokken 11.00 – 17.00 i forbindelse med Waater Festivalen, hvor alle sportsdykker-klubberne og Beredskabsstyrelsen Nordjylland vil rense havnen for cykler, scootere, biler, indkøbsvogne, og hvad der ellers kan findes i havnen af affald.

Virksomheder kan også købe covers med eget logo, som kan gives til medarbejdere og kunder.
Vær med til at gøre en forskel, så naturen kan få en chance for at genetablere sig, og vi kan nyde den i fremtiden.

Konceptet

  • Rense strande for plastik
  • Smelte og genanvende
  • Lave seje og bæredygtige produkter – Rense flere strande

Se hele udvalget af deres produkter i shoppen:

www.pure-oceans.org