Filmanmeldelse: Spider-man: Into the Spider-Verse

Tekst Christina Svendsen | Foto Sony/UIP

Genre: Animeret, action
Biografpremiere: 13. december 2018
Medvirkende: Shameik Moore, Jake Johnson, Hailee Steinfeld, John Mulaney og Nicolas Cage
Instruktør: Bob Persichetti, Peter Ramsay, Rodney Rothman
Manuskript: Phil Lord og Rodney Rothman
Længde: 105 min

I en hel del år har superheltefilm nærmest oversvømmet biografen. Marvel har efterhånden så mange Avengers, at det kan være svært at holde styr på dem. Specielt hvis man ikke er hard core-fan. Desuden har Batman og co. hos DC Comics også dannet deres eget superheltehold. Så det kan være decideret svært at undgå den genre, når man begiver sig mod den lokale bio.

Ikke desto mindre kommer der en superheltefilm mere med ’Spider-man: Into the Spider-verse’, der byder på endnu en version af den stakkels Peter Parker, der må redde nabolaget gang på gang. Denne gang er det en animeret film med blandt andre Phil Lord, der også har været med bag kameraet til LEGO: The Movie (2014) og 21 Jump Street (2012), som manuskriptforfatter.

Endnu en Spider-man

Denne gang er det dog ikke Peter Parker, der er i fokus, for lynet kan åbenbart godt slå ned samme sted to gange. I hvert fald bliver teenageren Miles Morales også bidt af en ikke helt almindelig edderkop. Han oplever derefter nogle symptomer, der lyder skræmmende bekendte.

I denne version af Spider-man-universet har Peter Parker huseret i en del år. Hans Spider-man er kendt og elsket af befolkningen og har endda udgivet sit eget julealbum. Peter Parker kommer galt af sted, da han render ind i superskurken Kingpin. Desværre er den unge Miles Morales på ingen måde klar til at overtage faklen og redde verden på vegne af den mere erfarne Spider-man.

Kingpin har lavet noget rod med andre dimensioner, som truer med at ødelægge alles virkelighed. Det har dog den heldige bivirkning, at Miles kan få hjælp af blandt andre Spider-ham (John Mulaney), Spider-man Noir (Nicholas Cage) og Gwen Stacy (Hailee Steinfeld), der har rollen som Spider-Man i andre dimensioner.

Den bedste Spider-Man

På trods af at også Tom Holland var en yderst hæderlig Spider-man i Spider-Man: Homecoming fra 2017, så er denne film uden tvivl den bedste version, der har kørt i biografen. Den er et friskt og nødvendigt pust til superheltegenren og forener stilen fra tegneseriehæftet med filmmediet på fantastisk vis.

Den er medrivende, nytænkende, sjov og generelt bare en rigtig god film! Hvis man har bare den mindste interesse for genren, så skylder man sig selv en tur i biografen så hurtigt så muligt. SE DEN!

About Christina Svendsen 30 Articles
Christina er blandt andet filmanmelder og blogger for APPETIZE. Du kan læse mere fra hende på hibou.dk