Filmanmeldelse: Monsieur Chocolat

tekst Christina Svendsen | foto UIP

Skærmbillede 2016-07-29 kl. 10.16.19trestjerner

Premiere: 28/7-2016
Instruktør: Roschdy Zem
Medvirkende: Omar Sy & James Thierrée
Filmens længde: 119 minutter
Se filmen i Biffen i Nordkraft eller i biografen i Kennedy Arkaden

I 1897 i Nordfrankrig møder vi et nedslidt cirkus, der har set bedre dage. Klovnen Footit, der bestemt også har set bedre dage, søger om ansættelse hos det lille cirkus, men bliver i første omgang afvist. Det er lige indtil han finder sammen med Chocolat, der er født som slave og nu arbejder som skræmmende kannibal i cirkusset. Deres nummer får stor succes og det varer ikke længe, før de er på vej mod Paris. Men med storhed følger fristelser og kræfter, der forsøger at få dem, og specielt den sorte Chocolat, ned med nakken.

Monsieur Chocolat er en utroligt flot periodefilm, hvor det er tydeligt, at der er kælet for enhver detalje i kulisser og kostumer. Filmen har også to dygtige hovedrolle-indehavere i Omar Sy, som mange nok har set i De Urørlige, og James Thierrée. Derfor er det ærgerligt, at filmen forsøger at gabe over alt for meget. Handlingen får aldrig tid til at trække vejret, så de forskellige forhold ikke har tid til at udvikle sig. Jeg havde for eksempel stort besvær på at tro på det dybe bånd mellem Chocolat og Footit. De virkede egentlig bare som arbejdspartnere, der mest var sammen, fordi det kom dem begge til gode og ikke fordi de kunne lide hinanden. Derfor kommer specielt afslutningsscenen til at føles lidt ufortjent.

Monsieur Chocolat er en flot omgang cirkusromantik, men jeg ville hellere have samme historie som tv-serie. Det har den gode fortælling fortjent.

 

About Christina Svendsen 30 Articles
Christina er blandt andet filmanmelder og blogger for APPETIZE. Du kan læse mere fra hende på hibou.dk