Farverige Mowita på Trekanten Bibliotek & Kulturhus

TEKST KIT SØRENSEN | Foto BrknRib Photo and Artwork

Siger man Trekanten Bibliotek & Kulturhus, MÅ man også sige Mowita. Jeg har længe villet lave et portræt af Mowita Erika Jensen. Jeg fik endelig aftalen i hus og tog turen ud til Mowitas arbejdsplads, Trekanten i Aalborg Øst.

Så snart man træder ind i Kulturhuset, ser man de farverige, malede døre. Portrætter, som kulturmedarbejder og kunstner Mowita har malet. Motiverne er valgt ud fra, hvem, som sidder bag dørene. Men den primære årsag er nok, at Mowita ønsker at bringe et smil på brugernes og kollegaernes læber.

Det er mit første besøg på Trekanten, så vi starter med en rundvisning.

Radio 9220

Mowita tager mig blandt andet med ind i den store sal. Her er der mulighed for at holde koncerter og høre foredrag. Salen har plads til 220 personer. Bagerst i salen ligger Kulturhusets egen radiostation. Radio 9220 gik i luften under corona-epidemien. Et initiativ taget af de to brugere, Chris og Ulrik. Ensomheden var stor under corona-pandemien, og de ønskede at skabe et forum, hvor man kunne være sammen på afstand.

Går man rundt med en radiovært i maven, har man mulighed for at få sit eget radioprogram. Chris og Ulrik hjælper gerne. Er man interesseret i at lave podcast, har Trekanten et gratis kursus d. 10. november.

Øvelokale og udendørsscene

Duften af nybagte boller fylder nu Kulturhuset, og sulten melder sig. Vi sætter os ved et af caféens borde. Alle bordene er forskellige og er selvfølgelig malet af Mowita. På et af bordene har Mowita malet to skakbrætter. Andre har blomster eller citater. Fra caféen har man kig ud til terrassen. Bagerst i haven er der placeret en øve-container, “The Stage”, som både fungerer som øvelokale, men også som udendørsscene.

Plads til alle

Hvis man er nysgerrig på at udfolde sig kreativt, finde et fællesskab, skabe noget kunst eller musik – eller radio, for den sags skyld – føles det næsten som om, mulighederne er uendelige på Trekanten. Og lige så vigtigt; det føles også som om, ALLE er velkomne.

Trekanten og Mowita

TREKANTEN

Trekanten er et Kulturhus under Aalborg kommune, som tilbyder mange forskellige tilbud. Daglig leder er Michael Mansdotter, tidligere skuespiller og teaterchef på Jomfru Ane Teatret.

TREKANTENS CAFÉ

Trekantens Café har det økologiske spisemærke i bronze og har fokus på bæredygtighed og madspild. Fra kl. 11.00 mandag til torsdag kan man nyde lækre retter og et varmt måltid mad for 60 kr.

MOWITA ERIKA JENSEN

Mowita, kulturmedarbejder og kunstner på Trekanten, er kunstner og sangerinde og uddannet pædagog. Hun er gift og mor til tre voksne børn.