En passion for væltepeteren

EN MAND OG HANS PASSION | ERIK PRÜSSE SØRENSEN

Fotograf: Johny Kristensen

Erik er måske Danmarks største væltepeter-entusiast. Flere gange om ugen cykler han masser af kilometer på den sjove cykel med det store forhjul. Eriks passion for cyklen er så stor, at han har fået specialfremstillet sin væltepeter i Australien, så den passer perfekt til ham. Den nye cykel var tiltrængt, for stellet på hans første væltepeter knækkede under en cykeltur og måtte kasseres, og Erik kan slet ikke undvære sin væltepeter og alle de gode oplevelser, den giver.

HVAD ER DIN PASSION? Min passion er min væltepeter.

HVORFOR ER DET DIN PASSION? Væltepeteren er sjov at cykle på, og den skaber opmærksomhed, så man kommer i snak med mange mennesker. Den giver mig generelt et smil på læben ,og så er det jo også god træning.

HVAD ER DET BEDSTE VED DIN PASSION? Det er virkelig god træning, og man kommer langt omkring. Og
så er udsynet godt fra den høje cykel. Man ser bare mere “deroppe fra” og det er fedt.

HVAD ER DET VÆRSTE VED DET? Hvis man vælter, hvilket er sket, er det ikke så sjovt. Der er desværre ikke så mange, der cykler væltepeter, og det betyder, at jeg altid cykler alene. Det kunne være sjovt, hvis der var andre at dele min interesse med.

HVOR MANGE TIMER OM UGEN BRUGER DU PÅ DIN PASSION? Hvor meget jeg cykler afhænger meget af vejret, men i alt mellem fem og 30 timer.

ER DET EN PASSION FOR ALLE? Ja, helt sikkert, hvis man tør, for man sidder jo højt og cyklen har ingen bremser. Min cykel er håndbygget i Australien, til at passe mig, så alle kan få en væltepeter der passer. Læs mere her: www.pennyfarthingdan.com.au

SJOV FAKTA OMKRING DIN PASSION? Forhjulet på en væltepeter er meget større end baghjulet. Mit forhjul er f.eks. 56“. Den store forskel på for- og baghjul giver en speciel kørestil, som man lige skal vende sig til. Og så har cyklen jo hverken bremser eller gear, hvilket man også lige skal vende sig til. På engelsk hedder en væltepeter i øvrigt Penny Farthing opkaldt efter de to mønter, som har forskellig størrelse ligesom væltepeterens hjul.

Fakta

Navn Erik Prüsse Sørensen
Alder 52 år
Job Pensionist
Civilstatus Single
Børn Ingen børn
Yndlingscitat Der er kun én vej; fremad