Smitteforebyggelse og opsporing intensiveres i det østlige Aalborg

Tekst og Foto Presse

Smittetrykket med COVID-19 er stigende i Aalborg – og den mest markante stigning ses lige nu i det østlige Aalborg. Derfor er et nyt mobilt testcenter på vej i det østlige Aalborg samtidig med, at kommunen er i tæt dialog med boligforeninger og organisationer i området.

“Smittetrykket er desværre stigende – det er ikke kun blandt de unge, men alle aldersgrupper er ramt. De sidste tre dage har der været 109 nye smittede. Vi ser en markant stigning i det østlige Aalborg, og derfor igangsætter vi nu en række nye initiativer for at bremse det opadgående smittetryk,” fortæller Jan Nielsen, der står i spidsen for Aalborg Kommunes Sundhedsberedskab.

“Vi er i samarbejde med Region Nordjylland i gang med at få etableret et mobilt testcenter, hvor borgerne kan blive testet for COVID-19 i Café T på Trekanten fra kl 10-17 på mandag og tirsdag. Vi har også en tæt dialog og møder med boligforeninger og organisationer i det østlige Aalborg. Det er vigtigt at få spredt budskabet om, at supervåbnet imod COVID-19 fortsat er at holde afstand, vaske hænder og spritte af.”

Denise Bakholm er leder for Center for Tværfaglig Forebyggelse. Hun holder i disse dage møder med boligforeninger og andre foreninger i det østlige Aalborg for at styrke forebyggelsen.

“Vi har brug for foreningernes hjælp med at sprede budskabet om smitteforebyggelse. De skal hjælpe os med at sprede budskaberne om, at vi skal huske at holde afstand, spritte af, ikke være for mange sammen, blive testet og isolere sig, hvis man er smittet. Hvis hver person spreder de forebyggende budskaber til ti personer, så er vi allerede godt på vej. Det gode naboskab er at vise omsorg ved at tage hensyn til hinanden. Jeg opfordrer også til, at hvis de er i tvivl om reglerne, så må de endelig ringe, så vi kan hjælpe. Omsorgsånden er det vigtigste,” siger Denise Bakholm.