Få den vildeste sommerferie på Lille Vildmosecentret

Mosens gamle Tørvetog triller afsted alle dage i sommerferien kl. 12, 13 og 14

Sponsoreret

Kun 30 km. fra Aalborg ligger Lille Vildmose – en ægte, dansk vildmark. Området indeholder en naturrigdom mange slet ikke ved findes i Danmark. Oplev kongeørne, traner, vildsvin, kronhjorte – og som det første sted i Danmark, kan der opleves elge og elgkalve i dansk natur. Midt i Lille Vildmose ligger Lille Vildmosecentret, Her kan I bl.a. se en film om mosens elge, gå på opdagelse i udstillingen og stå ansigt til ansigt med vores nye elgtyr eller flyve med ørnen i ørnesimulatoren. Som noget helt nyt giver billetten også adgang til vores nye formidlingsområde, ’Det Vilde’, hvor I kan lære en masse om Nordens Kæmper og gå op opdagelse efter de gode fortællinger med vores nye, vilde app.

Sommerferien ligger lige om hjørnet og fra uge 27-32 har Lille Vildmosecentret et stort sommerprogram, som er spækket med spændende, sjove og lærerige aktiviteter for hele familien.

Havkikkerter, vildsvin, pandekager, elge og vandkalve

Hver dag er en god dag at besøge Lille Vildmosecentret og sommerferien bliver med garanti ingen undtagelse. Alle dage har vores naturformidlere arrangeret spændende, sjove og lærerige aktiviteter som I kan deltage i – her er noget for gæster i alle aldre. Vi starter ugen ud med at kalde alle strandløver og lækre sild til badestranden nord for Øster Hurup Havn, hvor I alle mandage – startende fra den 2. juli kl. 10.30-12.00, kan være med til, at fange strandkrabber og hurtige rejer på det lave vand. Dyrene kommer vi i et mindre bassin, hvor der er mulighed for, at kigge, undersøge og røre ved de forskellige dyr. En lokal fisker kommer forbi med frisk fangede fisk, som fremvises og tilberedes til små smagsprøver.

Tirsdage fra kl. 10.30-12.00 kan børn og barnlige sjæle deltage i børnearrangementet ’Leg med trolden Lille Vildma’. Her møder børnene den venlige mosetrold Lille Vildma, som elsker gode troldefortællinger, sjove naturaktiviteter og lege i Naturværkstedet og rundt i parken.

Onsdage og fredage i sommerferien fra kl. 10.30-12.30 kan I komme på guidet tur i egne biler. Via radioguidning kan I få spændende fortællinger om mosen og dyrene fra guiden på hele turen. Undervejs gøres flere stop, hvor vi skal ud og se og mærke højmosen gynge under os og måske er vi heldige at se en af de nye elgkalve eller se en kongeørn på vingerne.

Hvad er en vandkalv? Kan snegle leve i vand? Og kan en snog virkelig godt lide frøer? Få svarene på det og meget mere når I på torsdage fra 10.30-12.00 kan blive klogere på det spændende liv under søens spejlblanke overfalde. I kan låne net og bakker på centret og herefter er I klar til, at gå på opdagelse i søen i den store park bag ved Lille Vildmosecentret.

Vi slutter ugen af med, at tage gæsterne med over i vores nye udendørsformidlingsområde ’Det Vilde’, hvor I kan glæde jer til at lære en masse om Nordens Kæmper, være med til at se vildsvinene bliver fodret ved den automatiske fodertænde og måske bage en sprød pandekager over gløderne fra bålet.

Ta’ med på de guidede ture om onsdagen og fredagen og vær heldig at se en af mosens elge (Foto: Frans Ritter)

Guidede busture i naturskønne Lille Vildmose og de ’forbudte’ skove

Tirsdage, onsdage og torsdag har vi booket en bus og fundet en guide, som glæder sig til at tage gæsterne med på en fantastisk tur rundt i Lille Vildmose og i de ellers ’forbudte’ og lukkede skove – Tofte Skov og Høstemark Skov.

Tirsdage og torsdage i juli og august kan I komme med på en guidet bustur ind i Tofte Skov, hvor en storslået naturoplevelse venter jer.

Om onsdagen går turen ind i Høstemark Skov, hvor der også er fantastiske muligheder for, at opleve krondyrene og bagefter køre igennem mosen og komme med ud på Portlandmosen og hoppe på Danmarks største hoppeborg.

Vi slutter turen af med, at kigge efter områdets elge og de små, nyfødte elgkalve, som bliver meget aktive omkring solnedgangstid. Alle turene kører fra Lille Vildmosecentret med afgang kl. 19.00 og vi er tilbage kl. 21.30. I kan starte aftenen med en lækker sandwich i Café Soldug og samtidig besøge centret inden afgang. Billetter kan bookes via centrets hjemmeside.

Bålhygge, vildsvinefodring og Tørvetog

Hele ferien er bålet tændt i bålhytten og I har mulighed for, at købe en pølse med brød som kan tilberedes over bålet imens I nyder hyggen og hinandens selskab. Der kan også købes færdig frokost i den hyggelige Café Soldug hver dag.

Vildsvinene bliver fodret kl. 11.15. og 14.15 ved de automatiske fodertønder i det nye formidlingsområde ’Det Vilde’.

Mosens gamle Tørvetog har afgang hver dag kl. 12.00, 13.00 og 14.00 – så hop med ombord for bare 30 kr. + entré. Turen kører 800 m. ned af en smalsporsbane og stopper ved den nyetablerede Birkesø, hvor I får en fortælling om tørvegravning, dyrelivet og mosen fra vores søde togchauffør. Herefter går turen tilbage igen til Lille Vildmosecentret, hvor I er velkommen til at fortsætte jeres dag rundt i området.

Om torsdagen kan du komme med på eventyr under søens spejlblanke overflade

Du kan læse mere om Lille Vildmosecentret her