Kvinde: Sådan sætter du fokus på sundhed i en travl hverdag

Reklame

Annonce De fleste kvinder kan sige ja til at de lever i en travl hverdag, hvor der ikke er meget overskud tilbage. Det ender desværre med at gå ud over sundheden i hverdagen og derfor har vi i denne artikel lavet en miniguide til, hvordan du sætter fokus på din egen sundhed i en travl hverdag.

Få overblik over kosten med en madplan

For at sætte fokus på sundhed, er det først og fremmest vigtigt at få styr på en sund kost. Desværre er det ikke altid, der er tid til at lave de sunde retter og finde nye opskrifter.

Derfor ender det for mange med at blive den samme pastaret flere gange om ugen. Der er dog en løsning på, hvordan du kommer udenom det.

Ved at lægge en madplan kan du få bedre overblik over din kost og samtidig få nemmere ved at lave de sunde retter.

Hvis du laver madplan for en uge ad gangen, kan du på en gang finde sunde opskrifter, som du kan skrive ind i madplanen, så du på forhånd ved, hvad der skal laves.

Når du har en madplan, kan du samtidig nøjes med at købe ind en enkelt gang om ugen, og der er dermed også meget tid at spare.

Med en madplan får du samtidig et bedre overblik over, hvordan din kost er sammensat og kan derfor nemmere tage stilling til, om det vil være en god idé at supplere med kosttilskud. Du kan fx finde mange kosttilskud til et stærkere immunforsvar, som kan være gode til at underbygge en sund kost.

Få motion ind i hverdagen

Kost og motion hænger tæt sammen. For at have en sund hverdag, er det derfor ikke nok at spise sundt, men det er også nødvendigt at få motion ind i hverdagen.

For at få motion tilpasset ind i en travl hverdag gælder det om at tænke over, hvordan du får motion ind uden at det tager alt for meget tid.

Det kan du fx gøre ved at tage cyklen til supermarkedet eller tage trappen frem for elevatoren. På den måde får du lidt motion, uden at det tager for meget af din tid.

Forkæl dig selv

For at få en travl hverdag til at fungere, er det vigtigt, at du sætter tid af til dig selv, og indimellem bruger tid på noget du gerne vil.

Det kan være du gerne vil gøre lidt ekstra ud af din skønhed. Det kan du fx gøre ved at købe lækre skønhedsprodukter fra Cosmos Co, eller lignende produkter, som du kan bruge til at forkæle dig selv.

Det kan også være du gerne vil have mere tid til at læse i din yndlingsbog eller tage ud med veninderne.

Uanset hvad du gerne vil have mere tid til, er det vigtigt at du prioriterer tid til at forkæle dig selv, ved at bruge tid på det du gerne vil. Hvis du ikke husker at forkæle dig selv, bliver hverdagen tungere at komme igennem og det er derfor vigtigt at prioritere tid til dig selv.

Sæt tid af til lægebesøget

Selvom vi oftest hører om mænd, der udskyder lægebesøget, er der også mange kvinder der lader læge- eller tandlægebesøget vente lidt ekstra.

Det er dog vigtigt at sætte tid af til de forskellige lægebesøg, hvis du gerne vil have en sund hverdag til at fungere.

Det kan være mange forskellige lægebesøg og undersøgelser, som vi vælger at udskyde, enten fordi tiden ikke er der, eller fordi det er undersøgelser som der kræver lidt ekstra mod at tage til.

Det kan fx være, hvis du gerne vil have undersøgt om du har endometriose i forbindelse med at blive gravid. Mange kvinder vælger at udskyde sådan en undersøgelse, men det er vigtigt at få gjort, for at få styr på din sundhed.