Et køkken udover det sædvanlige

tekst MAriA TvErgAArD-JAKoBSEN | foto JES ASMuSSEN | advertorial

Hos Sensoform i Aalborg har indehaver Thorkild Christensen beskæftiget sig med køkkener i over 25 år. Sensoform har til huse på Gugvej i Aalborg, og med det samme man kommer ind i butikken, opdager man, at her har vi at gøre med køkkener, man ikke lige ser andre steder

sensoform-copyFor Thorkild er køkkener blevet en passion, og udgangspunktet for hans forretning har altid været den bedste kvalitet, unikke løsninger og en rådgivning, hvor alle aspekter er tænkt ind.

Oprindeligt er Thorkild uddannet bygningssnedker, men på grund af en dårlig ryg kunne han ikke holde til det. Derfor startede Thorkild i 1977 som køkkensælger, og har nu haft egen butik i over 25 år. Derudover har han en uddannelse som indretningsarkitekt, så han kan hjælpe sine kunder med at opnå den bedste helhed i deres køkkener.

– Det giver en rigtig god ballast til at kunne hjælpe kunderne. Jeg tænker meget rummet som helhed og overvejer, hvordan vi kan få farve med ind, samt hvordan lysindfaldet bliver i rummet. Der er mange, der måske slet ikke har overvejet, hvordan lyset skal være i deres nye køkken, forklarer Thorkild.

Meget mere end bare et køkken

Køkkenet er i dag blevet det centrale rum i hjemmet; der hvor alting foregår, så for Thorkild er det vigtigt, at rummet bliver udnyttet ordentligt.

– Ofte kommer folk herud med en tegning, de har fået lavet et sted, og så starter jeg med at kigge på den med udgangspunkt i, om det er et køkken, jeg ville kunne trives i. Mange gange er der måske ikke ordentligt plads ved vasken, og køleskabet er i den helt anden ende af rummet. Jeg tænker meget funktionelt, og det skal være et køkken, man har lyst til at bruge, fortæller Thorkild.

Det er tydeligt, at Thorkild brænder for sit fag. Under vores samtale får jeg nævnt for ham, at jeg er i gang med den helt store renovering derhjemme, og med det samme kan jeg se, han begynder at overveje, hvordan jeg bedst vil kunne udnytte mine rum. Det er virkelig en passion for ham at kunne hjælpe folk med at få det køkken, der passer bedst til lige præcis deres behov. Sensoform er ikke bare et sted, man går hen og køber et køkken – det er så meget mere end det.

– Det starter selvfølgelig altid med en dialog med kunden, forklarer Thorkild. Men ofte får jeg vendt køkkenet fuldstændig rundt. Jeg går ind og kigger på selve byggeriet; om vi eventuelt har mulighed for at rage en væg ned eller flytte et vindue for virkelig at udnytte rummet optimalt. Til sidst kan det være, vi står med et helt andet køkken.

Skræddersyet til kundens behov

Hos Sensoform handler det om at lytte til kundernes behov, og give dem noget specielt, anderledes og noget meget lækkert, som man ikke kan finde andre steder.

– Det, der ligger ude i alle andre butikker; hvorfor skal jeg blande mig i det? forklarer Thorkild. Der er nok steder, man kan købe det. Jeg vil gerne give mine kunder noget mere. Mine kunder kommer ikke for at købe en tendens, de kommer for at få hjælp til det køkken, der lige præcis passer til dem.

Thorkild bruger meget tid på at sætte sig i ind den enkelte kundes behov. Hvis det drejer sig om en kunde, der er i gang med et nybyggeri, kører han ud i kvarteret for at kunne fornemme, hvilken stil vil passe ind der, og hvad man vil se, hvis man kigger ud af det enkelte vindue. Ved en ombygning er det også vigtigt for Thorkild at komme hjem til folk og se, hvordan de bor. Thorkild uddyber;

– Mange gange går man i sin egen verden og danner sig en masse vaner. Jeg kender jo ikke noget til de vaner, så jeg ser andre muligheder, end hvad man måske selv ville gøre. Ofte får jeg flyttet tankerne hos kunden, fordi jeg bare siger det, som jeg ser det.

Hos Sensoform kan man blandt andet få køkkener, der er importeret fra Italien, Østrig og Tyskland. Derudover har forretningen samarbejde med to danske snedkerier. Hos Sensoform er det køkkener, der er lavet specielt til den enkelte kundes behov. Køkkener, der er anderledes, og som ikke bliver slidt op.

– Alle mine køkkener tegner jeg, og så bliver de produceret efter det. Køkkenet bliver derfor lavet præcist efter, hvad kunden ønsker; i præcis de mål, der nu passer ind i det enkelte rum.

– Jeg vil rigtig gerne være med hele vejen, forklarer Thorkild. Det giver bare den bedste helhed med loft, gulv osv., og kunden vil få det bedste resultat. Jeg har en rigtig god værktøjskasse, som jeg har samlet gennem årene. Den kasse åbner jeg op, når jeg skal hjælpe kunderne med at lave det bedst mulige køkken til dem.

Sensoform
Gugvej 91
9210 Aalborg SØ
tlf. 98113999
www.sensoform.dk

 

sensoform-2-copy