Eksplosion! Den nye musikfestival i Aalborg, Supernova Jazz Blast

PRESSEMEDDELELSE

I næste uge fra 28.-31. juli smelter nogle af de vildeste navne fra den europæiske jazzscene sammen med det unge internationale jazzmiljø, som er ved at opblomstre i Aalborg. Fra eftermiddag til aften vil der være koncerter på Huset i Hasserisgade, 1000Fryd, Center for Dansk Jazzhistorie og El Mundo til den overkommelige pris på 25 kr. pr. koncert.
Lokale, nationale og internationale navne
Festivalen er arrangeret af de lokale musikforeninger JAZZ9TUS og Meutiviti i samarbejde med Huset i Hasserisgade, Center for Dansk Jazzhistorie, 1000Fryd og El Mundo, og den præsenterer over 20 koncerter med lokale, nationale og internationale jazznavne.
Fra den lokale scene kan man opleve den nytilflyttede israelske pianist Eyal Lovett, som har været årets jazznavn i Berlin i 2017 og hvis spil og kompositioner er i verdensklasse. Fra den nationale scene har festivalen inviteret dansk-gambianske koraspiller Dawda Jobarteh, som på spændende og dristig vis blander traditionel afrikansk griot-musik og moderne jazz. Fra den internationale scene finder man den fransk-russiske saxofonist Olga Amelchenko, som var blandt de få udvalgte til at spille på en af de vigtigste branchefestivaler JazzAhead! i 2020.
Olga Amelchenko, Fotograf Jonas Svendsen
Den baltiske bro
Med støttte fra Statens Kunstfond og Den Litauiske Kunstfond har JAZZ9TUS og Huset i Hasserisgade udviklet det nye projekt “Baltic Bridge”, som sikrer musikudveksling mellem Litauen og Nordjylland. I år har vi inviteret det fremadstormende litauiske band “Brave Noises” der blander moderne jazz, verdensmusik og elektronisk musik. Bandet åbner festivalen onsdag kl. 17:00 på Center for Dansk Jazzhistorie, og spiller igen lørdag kl. 16:00 på Huset i Hasserisgade.
Liv i byens gader
I samarbejder med handelsforeningen Aalborg City vil der hver eftermiddag være jazz i byens gader, når festivalens internationale gæster holder gratis pop-up koncerter på Gabels Torv, foran Salling og i gågaden på Bispensgade. De giver både dejlige musikalske overraskelser, og sikrer at festivalen hele tiden kan ramme nye målgrupper blandt borgere og turister i Aalborg.
Bigbands og jamsession i de sene nattetimer 
Nogle af de mest mindeværdige oplevelser på jazzfestivaler er de sene aftener med jamsession, hvor musikerne slipper sig løs på kryds og tværs af konstellationer de normalt optræder i. Det bliver også tilfældet på Supernova Jazz Blast, hvor der hver aften er fri entre fra 23:00 på El Mundo i Jomfru Ane Gade. Her mødes internationale jazzstjerner og unge lokale  musiktalenter i frie og løsslupne rammer indtil lukketid kl. 02:00.
Festivalen opretholder også en anden stærk jazztradition – nemlig de store blæserorkestre også kendt som bigbands. Fredag aften samles 12 musikere på tværs af forskellige konstellationer, genrer og nationaliteter i et free jazz bigband under titlen “MEGA Improfauna”. Lørdag aften afsluttes festivalen med “Supernova Bigband Explosion” , et 18-personers bigband med nogle af Europas og Aalborgs bedste musikere som lukker festivalen med et brag på El Mundo i Jomfru Ane Gade.
Se det fulde program og sammensæt dit eget festivalprogram på www.supernovajazzblast.com!