Det begyndte som en hobby

REKLAME I glerups

Annonce – I 1993 filtede Nanny Glerup for første gang et par hjemmesko med naturligt uld fra sin egen gotlandske fåreflok i Aars. De varme hjemmesko er blevet en kæmpe succes i både Danmark og det meste af verden. Derfor besluttede glerups for få måneder siden at åbne den første flagship store i Aalborg

De varme hjemmesko i rene naturmaterialer blev så godt modtaget af familie og venner dengang i 1993, at Nannys hobby snart voksede til en hel produktion – med to par om dagen.

Det blev starten på familievirksomheden glerups. De følgende år arbejdede Nanny og hendes mand Ove koncentreret på at forbedre glerups. Der blev opfundet og forkastet mange forskellige maskiner og værktøjer for at følge med den voksende efterspørgsel.

glerups hovedkontor ligger i Aars – med marker, træer og masser frisk luft. Faktisk er hovedkontoret også Nanny og Oves hjem. Farmen, som hovedkontoret kaldes, er grundet vækst blevet ombygget og tilpasset mange gange. Faktisk ligger den nyeste lagerbygning på den mark, hvor Nanny og Ove havde deres Gotlandske får for mange år siden.

Nye kræfter kommer til

I 2005 kom Allan Timm med om bord som agent for Danmark og kort tid efter også medejer. Det er en dynamisk tid med ny fabrik, øget produktion, medejerskab og nye markeder, men Nanny Glerup står stadig inde for den originale kvalitet: Hvert eneste par glerups er fremstillet med omhu og dedikation.

glerups er ved at blive et verdensomspændende hit, og brugerne sætter pris på håndværket og kvaliteten. I disse år er virksomheden på en spændende, global rejse langt fra Nordjylland.

Jesper, der er søn af Nanny og Ove, bliver bestyrelsesmedlem i 2007 og i 2009 oprettes en professionel bestyrelse. Endelig i 2013 overtager Jesper og Allan den daglige ledelse af virksomheden, begge som medejere.

glerups Inc. bliver etableret i USA, og en ny produktionsbygning i Rumænien på 2.800 kvm. er på tegnebrættet. Alligevel glemmer glerups aldrig deres rødder i det nordjyske.

glerups første butik i Aalborg

Det er da heller ikke et tilfælde at glerups har valgt at placere deres første glerups flagship store i Nordjyllands hovedstad, Aalborg. Den lækre butik, der åbnede dørene i oktober 2020 er beliggende i Møllegade og her er rig mulighed for at både se og prøve de lækre hjemmesko med enten gummi- eller skindsål. Butikken emmer af Nannys kærlighed til 100% ren, naturlig uld og man henledes her til glerups historie og udvikling gennem de sidste 30 år.

Hele glerups udvalg er repræsenteret på hylderne – som forresten er lavet af trærester fra det gamle hønsehus ved Nanny og Oves hjem i Aars.

Design og perfekt pasform er vigtig

glerups filtsko, -tøfler og -støvler er kendt for deres enestående komfort. Dette skyldes deres pasform og unikke design kombineret med uldens blødhed og fantastiske egenskaber.

Håndværket er blevet oversat til glerups’ industrielle produktion, hvor dele af produktionen stadig foregår manuelt, da det kræver et godt håndelag at udføre. Et håndelag, som ikke kan erstattes af maskiner. Ulden vaskes i blødt vand og kartes. Kartefloren formes til sokker som derefter filtes ved hjælp af damp. Herefter limes og påsys såler af kalveskind eller af naturgummi.

Naturgummisålerne er designet og konstrueret med et specielt mønster, som gør at skoene står bedre fast på forskellige overflader. Farveudvalg er opbygget i smukke skandinaviske og naturlige farver, så du altid er sikker på at kunne finde den farve og model, der passer dig allerbedst, når du besøger butikken.

Åbningstider:
mandag til fredag 
kl. 10.00 – 17.30
lørdag kl. 10.00 – 15.00

glerups Aalborg
Møllegade 2
9000 aalborg

e-mail: 9000@glerups.dk
telefon: +45 24 80 65 54

Følg butikken på facebook.com/glerupsaalborg og instagram @glerups_aalborg

www.glerups.dk