Danskernes foretrukne hyggedrink er irsk

Pressemeddelelse

Noget af det mest danske er hygge. Men den drink, vi danskere i størst grad forbinder med begrebet, er imidlertid irsk. Irish Coffee, der i år kan fejre 75-års fødselsdag, ligger på førstepladsen over de drikke, som flest danskere forbinder med hygge. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Norstat for Hans Just.

En klassisk Irish Coffee som en lunende dessert på en kold vinteraften eller som en perfekt afslutning på grillfesten på terrassen. Uanset anledningen er det altid hyggeligt at varme sig på en Irish Coffee. Og netop hygge, er hvad seks ud af 10 danskere forbinder den irske kaffedrik med.

Samtidig er Irish Coffee også den drink, som danskerne kender bedst. Otte ud af 10 adspurgte svarer, at de kender drinken nogenlunde, godt eller meget godt – og således placerer Irish Coffee sig på en flot førsteplads skarpt efterfulgt af to andre klassikere – nemlig ’Rom & cola’ og ’Gin & tonic.’

Ønsker du anerkendende nik fra både kaffe-elskere og whiskey-nydere, bør du altså invitere dine gæster på en hyggelig aften og servere den originale Irish Coffee, der i år kan fejre 75-års fødselsdag.

Populær siden 1943

Den populære Irish Coffee stammer helt tilbage fra 1943, hvor et fly måtte lande på vandet ved Foynes Lufthavn i Irland. De kolde passagerer blev sejlet i små, åbne både til lufthavnen, hvor de varmede sig på irsk whiskey i deres kaffe. Én takkede kokken for den vidunderlige kaffe og spurgte, om han brugte brasiliansk kaffe, men han svarede: “Nej, det er irsk kaffe!

Irish Coffee blev den traditionelle velkomstdrink i lufthavnen, og da en journalist fortalte sin ven, ejeren af Buena Vista Cafe i San Fransisco, om den varme drik, skabte de den opskrift, vi kender i dag – med kaffe, sukker og letpisket fløde.

På Buena Vista Cafe serverer man stadig op til 2000 Irish Coffees om dagen!


Sådan laver du den perfekte Irish Coffee

  • 4 cl. whiskey
  • 10 cl. stærk friskbrygget kaffe
  • 2 tsk. letpisket flødeskum
  • 2 tsk. brun farin

Fremgangsmåde

Opvarm et Irish Coffee glas ved at fylde det med varmt vand, som hældes ud igen.

Hæld whiskey i glasset, som fx kunne være en Tullamore D.E.W. Whiskey

Tilsæt sukker og fyld næsten helt op med kaffe. Rør rundt, til sukkeret er opløst.

Hæld forsigtigt koldt, letpisket flødeskum i glasset. Gør det evt. over bagsiden af en ske, så det flyder ovenpå.
*Tip. Rør ikke rundt. Du får den fulde smags- og duftoplevelse ved at drikke den varme kaffe og irske whiskey gennem det kolde flødeskum.