Blokhus-hvalen vender hjem

Tekst Redaktionen og PM(visitjammerbugten.dk) | Foto Presse

Efter et år i hvalens tegn, hvor det har vrimlet med sjældne havdyr i de nordjyske bredder, er det på tide, at finhvalen vender hjem til Blokhus igen. 2018 var et år som bød på 3 strandede hvaler i Nordjylland; først en sejhval, derefter en grindehval og til sidst en vågehval, som skyllede op på land i Blokhus. Den berømte finhval vil returnere i påsken d. 13. april, hvor den vil være at finde i den store glascontainer på Blokhus Torv.

Besøger Blokhus to gange i år

Helt ekstra ordinært kommer hvalen tilbage to gange i år, da den både vil være her i påsken og i efterårsferien.

– Vi er selvfølgelig glade for, at vi får fornøjelsen af hvalen to gange i år og forventer igen i år en stor interesse for den 17 meter lange finhval, udtaler Vækstchef Anders Stryhn i en pressemeddelse.

Hvalen vil i første omgang tilbringe tiden i Blokhus fra den 13. april til den 2. juni og igen fra den 7. september til den 27. oktober.

Da finhvalen strandede ved Blokhus for 3 år siden, blev det med det samme en turistmagnet og interesse har været stor lige siden. Igen i år vil der være frivillige hvalguider, som byder publikum indenfor i hvalens mave. De vil være til stede i alle weekender og helligdage samt hele påskeferien og efterårsferien, hvor de vil guide besøgende igennem historien om Blokhus Hvalen. De dygtige hvalguider vil være klar til at besvare spørgsmål og komme med nyttige information omkring finhvalen men også hvaler generelt, efter at have tilbragt en uddannelsesdag på Nordsø Oceanarium den i selskab med nogle af Danmarks dygtigste biologer.

Feriebarnet

Der er blevet spottet usædvanligt mange hvaler i Danmark i år og flere byer har fået besøg af strandede hvaler. Vi er dog særligt stole af, for tredje år i træk, at kunne præsentere den lange hval, som vi deler med Nordsøen Oceanarium. For når hvalen ikke er hjemme i Blokhus, holder den ferie på Nordsøen Oceanarium, hvor turister nyder godt af den. Hvalen vil ankomme onsdag d. 10. april kl. 11.00 fra Hirtshals – så kom ned på Blokhus Torv og byd hvalen velkommen hjem.

FAKTA OM FINHVALEN:

  • Finhvalen er det næststørste dyr på Jorden.
  • Finhvalen findes i alle verdenshave og er almindelig i Nordatlanten.
  • Den er en at de hurtigste hvaler og svømmer helt op til 40 km/t.
  • Den træffes af og til i Skagerrak og indre danske farvande.
  • Den kan blive op til 24 meter lang og veje op til 90 ton.
  • Tidligere blev den kaldt sildehval, da dens føde består af sild og brisling.