Test: Byd regnbuen ind i dit hjem

Tekst Tinna Feifer Møller | Foto Presse

Forår. Sommer. Efterår. Vinter. Med Philips Hue kan du nu skabe netop den belysning alt efter årstid, humør og den funktionalitet du ønsker. Kender du det det? Regnen siler ned udenfor, og dagen bliver ligesom bare ikke rigtig til dag. Hvorfor så ikke lige styre dit lys i hjemmet med en lækker stemning af solopgang?

SmarterLife har været så venlige at lade os på redaktionen teste en Philips Hue E27 startpakke med hvid og farvede pærer. SmarterLife er en nordjysk e-handelsbutik, som har alt det smarteste og nyeste indenfor Smart Home produkter. De bestræber sig i høj grad på at skabe bro mellem kunder og produkter, som hvis man stod i en fysisk butik, og har en stor ekspertviden omkring de enkelte produkter.
Min oplevelse af SmarterLife var allerede positiv fra start, for allererede dagen efter vores aftale, var pakken fremme.

Startsættet indeholder 3 stk Hue E27 pærer, 1 stk. Hue Dimmer Switch og 1 stk Hue Bridge…og lad mig være ærlig. Denne test kommer ikke til at indeholde en masse tekniske begreber, da jeg virkelig ikke et teknisk vidunder. Så for mig er det vigtigt, når man anskaffer sig smarte gadgets og generelt produkter, der kræver bare lidt teknisk snilde, at det er nemt at montere. Og det er Philips Hue rent faktisk. Pærerne monteres i ønskede lamper, Hue Bridgen i stikkontakten og så var Hue Dimmer (fjernbetjening) klar. Allerede her er du godt i gang med tænd/sluk og lysstyrken og nuancerne i de hvide farver. Selv det kunne jeg finde ud af;0) Herefter downloader du Philips Hue App’en og connecter den til bridgen ved hjælp af Wifi. Her kunne jeg godt have tænkt mig en brugsanvisning, hvor det også står på dansk eller i lidt mere visuel form. Her kom jeg lidt mere på overarbejde, men når man først forstod processen, var det egentlig også ganske nemt.

Når først systemet kører er det tid til at lege. Philips Hue App’en er meget veludviklet, og faktisk så lige til, at selv mine børn på 10 og 12 år hurtigt fandt ud af, hvad det handlede om. Med 16.000.0000 forskellige farvemuligheder og fuld automatisering og kontrol af hver enkelt pære, må man sige at Philips Hue simpelthen er genialt. Det åbner op for et helt nyt univers, hvor du rent faktisk finder ud af, hvor meget betydning lyset faktisk har for dig i din hverdag. Du kan skabe et varmt hyggelys, et lys der får dig til at falde mere til ro inden sengetid, lys til teenageren der holder fest på værelset, eller hvad med pink og lilla lys til prinsessens værelse?

I app’en kan man gemme forskellige scener, så hvert enkelt rum er gemt. Der er flere forudstillinger som “go to sleep”, wake up og timers, så du hurtigt kan koble dig på det ønskede. Ønsker du endnu mere teknik, så kan du yderligere oprette forbindelse mellem dine intelligente lyskilder og de forskellige kompatible home automation- og stemmestyringssystemer, såsom Amazon Alexa, Apple Homekit og Google Assistant.

Personligt er jeg mest til det varme hvide lys, hvilket også fåes i Philips Hue, men der er ingen tvivl om, at de farvede nuancer giver en ny og sjov stemning, som familien sammen kan hygge sig med. Det kan hurtigt blive et familie-emne om hvilken farve, lampen i stuen, badeværelset eller endda i haven skal have…og så er det bare fed gejl, du kan vise frem til dine middagsgæster lørdag aften.

Ved anskaffelse af Philips Hue vil jeg helt klart anbefale, at man overvejer, hvad det er man vil bruge det til. Er det som tryghed, så lyset tænder og slukker når du ikke er hjemme, eller skal den have fuld gas på farvebarometret, eller ønsker du en lampe, netop der hvor du havde glemt en stikkontakt? Så er Philips Hue en helt ny verden, der virkelig er værd at dykke ind i. Her er lamper til både inden- og udendørs, et utal af pærer og LED strips, så det handler blot om at være kreativ. Prismæssigt synes jeg ikke Philips Hue er billigt. En enkelt pære i E27 med farve ligger til vejl. pris på 429,-. Her skal man dog så lige have i mente, at en pære har en levetid på omkring 25.000 timer, hvilket svarer til, at du kan have pæren tændt hver dag i 2 timer i lidt over 34 år. Så er det vel en god investering, ikke?

Du kan sagtens bruge dine egne lamper med Philips Hue, men jeg vil klart anbefale en lys skærm, så man får fuld udnyttelse af pærens funktioner. Leg, udforsk og skab din egen stemning – helt klart thumbs up herfra.

Køb den omtalte startpakke her til kr. 1.299,- https://www.smarterlife.dk/produkter/philips-hue-e27-startpakke-wca/

Du kan købe også købe mange andre Philips Hue elementer. Tjek også denne Philips Hue Motion Sensor ud.
Det er en trådløs lys- og bevægelsesføler til Philips Hue belysning. Pris kr. 289,- https://www.smarterlife.dk/produkter/philips-hue-motion-sensor/