Blog: Shh, det taler vi ikke om!

TEKST KATHRINE SKOVSGAARD | Foto

…vi kender alle medløberen…
Går i et med tapetet, smyger sig langs væggen… holder sig under radaren.
Lav profil – nærmest gennemsigtig.
En dolk i ryggen. Bum. Bam – så kan du lær’ det.
Værst er egentlig det spil, hvor det handler om at redde sin egen r** fremfor teamets. Sit skind forud for andre. Føj!

Jeg er træt, sådan VIRKELIG trææææææt – umådelige-helt-ind-under-huden-ind-til-skelettet- trææææt. Koreografen til et teaterstykke -jeg deltog i som ung- skreg altid, når hun havde fået nok: ”jeg bræææækker mig…” … og med frygten for at hun, som hendes balletdanselærerinde havde gjort det ved hende, ville flyve op og hamre sin hånd op i skridtet på én. – så rettede vi ind, og spidsede ører.

Nu er nok nok, og støvet skal ud under gulvtæppet. Op, ud og frem med alt det forbudte. Nuuu må vi snart tale om det! Det andet er ulideligt!

Og mens alle andre mæsker sig i nyheden om at Radio24-7 lukker, at Trump endnu en gang har slået en terrorist ihjel, og hvem vinder mon Bagedysten, så har jeg haft hovedet op i egen røv igen igen!

…har jeg været i refleksionsmode. Det har taget mig i diverse retninger med mange overvejelser, som livet jo tager én, når man står i en mindre krise. I sådanne situationer har jeg altid dyrets tre overlevelsesmuligheder i overvejelse: enten at lægge sig ned og dø, flygte fra det eller kæmpe. Mit typiske mønster er at flygte eller viiiiirkelig tage kampen op. Så denne her gang har jeg udfordret mig selv, sat mig ned og tænkt. Gået adskillige ture, været mindre aktiv på de sociale medier, haft nogle dybe og nærværende snakke, rakt ud til mit netværk. Og først og fremmest været ærlig!

Gennem denne proces er der virkelig sket noget. Det der med at mærke efter, som jeg tidligere har været bange for, fordi det var utrygt, fordi følelserne måske tog mig ud af kontrol. Ja, det har faktisk givet mig noget!

Surprise surprise, tænker du måske, men ja…skulle bare selv nå til den erkendelse. Det der med at få bevidsthed er jo ikke bare sådan lige. Og slet ikke når andre taler på ens vegne. Jeg ved ikke, hvordan du har det, men hos mig sker der noget, når nogen er kloge på mine vegne. Afhængig af hvem det er, lytter jeg, nogle gange mere overfladisk og nogen gange mere interesseret. Kommer helt an på budskabet, og hvordan det bliver leveret.

Men som regel opstår der en Rasmus-modsat i mig, som på en eller anden måde er mit mindre barn, som selv vil. Og selvom hun er barnlig hende den tre-årige, som stamper i gulvet, som nærmest holder sig for ørerne og siger: ”jeg kan selv, vil selv”, så har hun også noget, jeg kan bruge til noget. For hun er nemlig den del af mig, som ved, hvordan ordet ”nej” bruges. Og det har mit 35 årige-jeg faktisk nogen gange glemt. Det er som om, at et nej har været sværere at formulere end et ja.

Men lige pludselig slår det mig, at når jeg siger ja, og ja, og ja til alle andre, hvem er det så egentlig, jeg siger nej til? Korrekt, mig selv! Og hvordan smager det? Ikke særlig godt!

Ja, som du måske kan regne dig frem til, så har det ligesom medført, at jeg har taget nogle nye beslutninger.

Jeg har de seneste mange år arbejdet mere og mere som konsulent, hjulpet andremmed deres events, festivaler, branding, sociale medier strategier, teambuilding mm. Jeg har gjort det sideløbende med, at jeg stadigvæk har drevet en event virksomhed og et agentur, og nårh ja haft et par projekter her og der, og undervist lidt over et par måneder.
Nu går jeg all in på at blive foredragsholder.
Jeg vil have min viden mere i fokus, og sørge for at udvide og præge personer, som kan bruge noget af den viden, jeg har samlet gennem årene.

Den anden udgave er også, at jeg er træt af at køre solo. Det er så kedeligt og koldt på toppen, og…ja, det er korrekt, det er et kæmpe tabu at sige højt! Men det er netop tabuer, der bliver omdrejningspunktet. Jeg vil bryde med tabuer. Jeg er så umådelig træt af, at vi -mere eller mindre alle hele tiden- skal være på overfladen og i facaden. Hvorfor er vi så bange for sandheden?

Hvorfor tør vi ikke stå ved det, der virkelig sker og fylder hos os? Det er mig en gåde, at vi er så bange for konsekvenserne…og ja jeg ved udmærket godt, der er adskillige konsekvenser, og det kan have fatale følger, når vi åbner op. – men hvorfor er vi hele tiden så frygtelig bange? Ved godt vi er drevet af dødsangsten, meeeen alligevel…

Jeg er bare nået til den erkendelse, at jeg simpelthen kan mærke mit liv bliver nødt til at være fyldt mere op med: alt det vi ikke må, alt det vi ikke tør, og alt det forbudte. Så derfor har jeg bestemt mig for at belyse taber, og ja så kommer jeg til at åbne op for alt det, som ligger inde bag ved.
(Kommer nok til at forarge dig yderligere. Men det må det være konsekvensen af, at jeg føler det som min nye mission).

Derfor starter jeg en podcast op, hvor vi TALER om alt det, du ikke må sige højt, med titlen: Shh, det taler vi ikke om!

Det forbudte og det tabubelagte. Slut med tabu! Det bliver det upolerede! Den autentiske – uredigerede og ufiltrerede samtale. Formålet er at formidle mest muligt ægte, så lytteren er som fluen på væggen. Samtalen foregår i studio hos iværksætterhuset Mama I Made It. 
Temaer bliver : Alt det ingen tør sige højt (failures, side-effects, missing out on…familie, venner, hobby, sundhed, vægt, alkohol, privatlivet, sorg, ensomhed, stress, depression, livskriser, SoMe- filtre), Iværksætteren behind the scenes (the real deal) etc.

Fra næste søndag (17. November) er der BIG RELEASE, derefter kan du følge med på diverse nye platforme, hvor alt sættes i søen. 
www.kathrineskovsgaard.dk vil indeholde info omkring mine foredrag, kurser, seminarer og coaching. Ny Facebook side og Instagram, samt en kommende YouTube Kanal. (kommer senere sammen med Webinar mm).

Podcasten med fokus på tabuer ligger allerede tilgengængelig på Spotify mm, og får også sin egen Facebook og Instagram. Følg med under ”Shh, det taler vi ikke om!” (du er dog første til at vide besked, da det endnu ikke er offentliggjort, eller helt færdig).

Jeg har allerede de første 8 afsnit klar, men kender du nogen, jeg skal tale med – omkring et tabu – så del det endelig! Vær med mig til at nedbryde de mange tabuer. Sammen er vi stærkere, as they say 😉 Har du andre tanker, noget jeg skal vide, feedback of any kind, så tøv ikke med at skrive til mig!

Jeg ønsker dig den dejligste søndag – og håber du fik lidt ud af, at læse med? <3 Pas på dig selv