Bare en pige fra Grønlandstorvet

REKLAME I NORDIC AFRO DESIGN

[Reklame]

Essi er efterhånden temmelig kendt i gadebilledet som en drivkraftig forretningskvinde. Hun er kendt for sit gode humør, sin iværksætterånd og sin kreativitet omkring alt, der har noget med Afrika og Frankrig at gøre. Mari-Jeanne Essi Tomobile er 2. generations indvandrer fra Elfenbenskysten og er opvokset i området omkring Grønlandstorvet.

Helt fra barnsben har Essi udvist talent for at udtrykke sig kreativt og det er lige netop det hendes nuværende butik i Gravensgade 9, Aalborg tydeligt viser. I butikken Nordic Afro Design oplever man, at man suges ind i en varm og farverig afrikansk atmosfære med masser af smukke ting som smykker, tøj, tasker, malerier og brugskunst.

Som Essi selv udtrykker det:

– Jeg kan simpelthen ikke lade være med at være kreativ og producere smukke og unikke ting. Jeg syr, maler og designer selv en del af det jeg har i butikken og jeg har altid gang i et nyt projekt og en ny kollektion. Noget af det vigtigste – og noget som ligger os meget på sinde – er miljø. Derfor er de fleste af produkterne i min butik økologiske og bæredygtige. Min iværksætterånd er stor og jeg elsker at kunne bidrage til et bedre klima med mine produkter.

Essi er meget inspireret af den franske positivitet og hun ved ikke altid, hvor hendes idéer fører hende hen. Hun griner og fortæller, at hun altid har ”fundet sin vej”.

FOKUS PÅ KULTUR, ETIK OG MILJØ

Livet som 2. generations indvandrer har givet Essi en særlig forståelse og bredt kendskab til minoriteter her i Danmark. Til hvordan diversitet kan dyrkes til noget positivt. Blandt andet elsker de fleste af os for eksempel spændende og anderledes mad – om den er italiensk, sydamerikansk eller afrikansk. Denne interesse for hvad det udenlandske byder på har i stadig højere grad gjort, at der dukker helt nye butikker og koncepter op i Aalborgs bybillede. Vi drages mod det nye. Tøjet hos Nordic Afro Design er designet med henblik på en sammensmeltning af nordisk boheme, hobo chic og afro, der giver et design med masser af farver, men samtidig har blik for den nordiske stil.

Nordic Afro Design stræber altid efter at finde den bedste løsning – og en skræddersyet løsning. Essi hjælper gerne med at vælge de helt perfekte farver og en pasform, alt efter kun- dens behov og ønsker.

– Vi køber vores tekstiler af små virksomheder i Afrika, der er med til at skabe arbejdspladser for afrikanerne, så de kan være selvforsørgende. Jeg kan godt lide tanken om at hjælpe, smiler hun.

Essi har stort fokus på kultur, etik, miljø og bæredygtighed. Der bliver derfor altid sørget for at tekstilerne er produceret under gode forhold og at tekstilerne i sig selv lever op til både at være økologiske og bæredygtige.

NYT SKUD PÅ STAMMEN

For Essi, der jo er iværksætter i ånden, er det tid til at udvide. Derfor åbner hun til september en ny lækker butik med et helt nyt koncept på Nytorv i Aalborg, der nok vil glæde de danske hår-entusiaster. En hår-butik, der hylder mangfoldigheden og diversiteten.

Butikken, der kommer til at hedde: Beautique – Hair with purpose!, henvender sig til alle, der elsker et flot hår. Alle dem der elsker at lege med extensions, farver, forskellige styles og dem, der blot ønsker at prøve noget nyt.

– Jeg har stadig flere idéer, der står i kø, men denne idé med at åbne en hårsalon i centrum af Aalborg har jeg glædet mig rigtig meget til. Tendensen fra USA er, at vi dyrker os selv endnu mere og her har vores hår en stor betydning for vores udtryk og velvære. Vi vil gerne være den bedste version af os selv om vi har lyst, rødt eller brunt hår. Jeg glæder mig virkelig til at vise min lækre Beautique frem ved vores Grand Opening i september, afslutter en storsmilende Essi.