Bæredygtighed hos lauritz.com

BÆREDYGTIGHEDSTEMA I LAURITZ.COM

Annonce – 

Designmøbler af høj kvalitet bliver sjældent kasseret. Vi ved, at jo længere et møbel holder – jo længere tid går der, før forbrugeren må ud at købe nyt. Dermed undgår vi at sætte gang i de CO2-udledende produktionshjul

At investere i møbler og produkter af høj kvalitet og design kan i høj grad tænkes ind som en stor bæredygtighedsfaktor. Designmøbler af god kvalitet vil ikke på samme måde slides op og miste værdi, i modsætning til billigere møbel- og produktudgaver.

Hvis man er én af dem, der elsker disse lækre gamle designklassikere kan jeg kun anbefale at købe på auktion. Her er prisen både lavere og møblet har ligeledes opnået en anden form for patina, der giver et mere personligt præg i boligindretningen.

Designmøbler holder ikke kun længere – mange af dem er gennem tiden blevet store ikoner, der går i arv fra generation til generation. Hos Lauritz.com elsker vi genbrug – et auktionshus er jo bygget op omkring dét at videresælge unikke genstande.

I et miljøperspektiv er det rigtig godt med genbrug og videresalg: Giver folk lidt flere penge for et møbel, passer de også bedre på det og sørger derfor for at vedligeholde dem.

Når et møbel laves som et særligt og gennemarbejdet håndværk af anerkendte designere og i de bedste materialer opstår ikoner. Vi kender det også fra produkter som eksempelvis ure, smykker, kongeligt porcelæn og keramik. Disse bliver ofte samleobjekter, som arves fra generation til generation eller gensælges med patina eller som vintage. Vi har oplevet en kæmpe interesse de seneste år, hvor de gamle klassikere er blevet utrolig populære og det forhøjer endda i nogle tilfælde prisen.

Unikke produkter opnår ofte særstatus og har en tendens til at leve længere – både på grund af selve produktets tydelige kvalitet, men også fordi ejerens værdsættelse skaber incitament for at forlænge levetiden mest muligt.

Har man for 30-50 år siden købt designmøbler af for eksempel Kaare Klint, Arne Jacobsen, Børge Mogensen, Hans J. Wegner el- ler Poul Kjærholm – var det allerede dengang en større investering. I dag ser vi, at investeringen er rigtig god, da produkterne har stor gensalgsværdi.

Jeg glæder mig til vi ses til vores næste auktion
 på Nibevej eller online.

Godt efterår & god fornøjelse med dit næste designkøb!

Venlig hilsen Judith Omme